wilg afgeknepen door touw

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/01/2006 - 23:25
karenhuitsing

wilg afgeknepen door touw

Wat te doen als een wilg door touw (voor het bevestigen van hangmat) wordt afgeknepen, het is door de nog dunne bast gegroeid. Het is een jonge wilg, ontstaan door het simpelweg plaatsen van een wilgentak in de grond. Ik wil het touw verwijderen maar wat is de beste manier om dat te doen, moet ik de wond afdekken ?

ma, 16/01/2006 - 15:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het touw kan je verwijderen of laten zitten en verder laten ingroeien.
Je kan ook proberen het touw geheel te verwijderen. Als de stam niet volledig geringd is door het touw (met andere woorden dat de bast rondom een stuk volledig is verdwenen) zal de wilg zelf de wond hetstellen. Ik zou er geen wondmiddel op aanbrengen.

ma, 16/01/2006 - 20:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Knip zo goed als het mogelijk is het touw weg. Wat je niet loskrijgt moet je maar laten zitten. Als je er niks aan doet wordt dit een erg slechte plek, waardoor je boom uiteindelijk kan breken door wind.
Een wilg kan overigens wel wat hebben, dus waarschijnlijk is het niet zo rampzalig.

wo, 18/01/2006 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hadden vroeger bij ons vorige huis in de wei ook een wilg staan, een treurwilg wel te verstaan. Daar heeft een paard in de zomer de bast voor 95% rondom afgegeten.... (niet van boven naar beneden maar op eethoogte) De boom was toen nog jong. De boom is toen ingesmeerd met iets wat paarden niet echt lekker vonden. En is vervolgens "gewoon" verder gegaan met groeien. De boom staat er nu ruim 20 jaar later nog en is een giga boom geworden. De boom heeft de verloren bast in de loop der jaren er weer bij gegroeid (heb geen idee hoe dat heet). En ziet er verder perfect uit.

Hieruit blijkt dat een wilg heel veel kan hebben.

Gr. MiB

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag