beginnend zwemblaasprobleem

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/05/2007 - 16:41
DaMimi

beginnend zwemblaasprobleem

Hoi Allemaal,

Ik ben bang dat één van de goudvissen in mijn vijver een beginnend zwemblaasprobleem heeft. Wat opvalt is dat hij een beetje schommelt (alsof hij gaat omrollen op zijn zij, maar dit telkens weet te corrigieren), en dat hij een klein beetje met zijn staart omhoog zwemt.

Aangezien ik er vroeg bij ben (gelukkig kijk ik iedere dag naar mijn vissen!), vraag ik me af of ik er iets aan kan doen, en zo ja, wat...

Groeten,

Michel

ma, 21/05/2007 - 18:11
Sjuul

Eruit halen en in laag water zetten van 10 á 20 cm, zo bespaart de vis krachten met dalen en opstijgen.
Laat de vis hier een paar dagen in zitten en iedere half uur water bijvoegen tot bepaalde hoogte en weer met de zelfde hoeveelheid minderen, doe dit een drie keer per dag, de vijfde dag zou er verbetering moeten zijn. Je kunt er ook nog per liter 0,3 gram zout bijvoegen dat de osmose regeling bij de vis regelt.

Dus als je de vis in een emmer water zou zetten, vullen met 1 liter water uit de vijver, half uur later weer een liter, 30 min weer een liter totdat je iets hebt bereikt van 6 liter. Dan ga je weer ieder half uur afbouwen en haal je er een liter uit.
Dit doe je een drie keer per dag vijf dagen lang.

Het water wat je eruit haalt kun je bewaren en her gebruiken hoef je dus niet weg te gooien.
Als je zout gaat gebruiken los dit dan goed op per liter water wat je gebruikt en beslist niet meer dan 0,3 gram per liter water oplossen.
Los ook niet alles meteen op in 1 liter water want dan komt de vis bovendrijven en is wijlen.

succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag