bloemen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/06/2006 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloemen

in het voorjaar hebben wij de oude vijver vervangen door een grotere,eerst 100 liter nu 1500.we hebben zo`n 500 liter van het oude en uitstekende water weer gebruikt en ook de planten,substraat en vissen.verder aangevuld met kraanwater.de vissen doen het prima ,het water is keurig helder,de waardes zijn goed er is alleen wel wat draadalg maar niet zoveel.al met al geen slecht resultaat voor deze nieuwe vijver.waarom doen dan toch de waterlelies,1 grote en 1 kleine,en de watergentiaan dan zo weinig,geen bloem te zien?

do, 29/06/2006 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij maak je je te veel zorgen. Ik heb zo'n 150 waterlelies staan in verschillende vijvers en lang niet alle planten staan al in bloei. Op het moment dat je die planten overplant, dan krijgen ze een tik en duurt het even voordat je weer bloemen krijgt. Je moet geduld hebben dus.
Wat de watergentiaan betreft is het nog te vroeg. Bij mij heeft die vorig jaar overvloedig gebloeid in Augustus. Kijk maar eens op Wikipedia ... daar zul je ook lezen dat het nu nog redelijk vroeg is!
Succes!
Harald

Onderwerp gesloten