Drukverlies op pomp

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/07/2006 - 16:39
cmeulenbroek

Drukverlies op pomp

Kan iemand mij helpen, ik heb een hozelock drukpomp 4500 er zit een opstaand glaasje op waaraan je kunt zien dat de pomp schoongemaakt moet worden als het oranje buisje omhoog komt, na het schoonmaken van de pomp zet ik alles weer terug zoals altijd.
maar de pomp begint te fluiten en het water spuit via het gaatje van het glaasje eruit ( heb het glaasje niet opengedraaid bij het schoonmaken is niet nodig )
bij het omhoog zetten van de pomp zodat hij boven de waterspiegel van de vijver staat is het minder, wat eigenlijk niet goed is want ik moet deze pomp in de grond kunnen zetten lager als de waterspiegel van de vijver , het wil dus zeggen dat hij geen druk meer opbouwt de afsluitrubbers zitten allemaal goed en hij sluit ook goed af want er lekt geen water uit de rand, heb de vragen op dit forum al doorgespit maar kan geen soortgelijke vraag vinden waar ik een antwoord op kan vinden. heeft iemand soms hetzelfde probleem gehad of weet iemand wat ik toch moet vernieuwen aan de pomp
groetjes carla

zo, 09/07/2006 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik kan enkel zeggen dat de sponzen of het schuim waardoor het water geperst wordt verzadigd zijn van vuil en dit zijn drie lagen.

De druk wordt nu te hoog en zal het water een andere weg banen dan die moet afleggen vanwege een te hoge weerstand dat deze ondervindt.

Dit systeem met sponzen heeft ook de Biotec van Oase, de sponzen zijn niet voor altijd te gebruiken, de sponzen zullen terzijner tijd vernieuwd moeten worden.
Beste is dat je ééns met de leverancier kontakt opneemt en het probleem voorlegt, waarschijnlijk gaat deze zeggen sponzen vernieuwen.
Een kleine test kun je altijd uitvoeren, sponzen eruit halen en aanzetten, als dan het fluiten weg is en genoeg druk wordt opgebouwd, dan verklaard dat al de oorzaak.

Ik vergelijk dit met een olie of luchtfilter in de auto deze moeten ook vernieuwd worden.

groet,

zo, 09/07/2006 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

de sponzen zijn helemaal zuiver maar ik ga nu gelijk broberen of de filter zonder zonder sponzen water lekt.

zo, 09/07/2006 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja ook bij het verwijderen van de sponzen spuit er water uit het gaatje van het glaasje de sponzen zijn pas een paar maanden oud vernieuw ze elk jaar het lijkt mij inderdaad nu het beste om contact op te nemen met de leverancier toch heel erg bedankt voor het advies

di, 15/08/2006 - 16:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een variolux (zelfde als hozelock) drukpomp 9000 met UV lamp 11w gekocht en ben op zoek naar een nederlandstalige handleiding hiervan. Als iemand mij kan helpen? stel vast dat ik ongeveer dezelfde problemen heb. Drukpomp staat wel circa 1,5 m boven waterspiegel vijver en loopt via beek af in de vijver (momenteel via by-pas) wegens reparatiewerken beekfolie. De filterpomp is een Nautiliuspomp (Oase) van 4000l/u. Normaal staat er een Ubinkpomp Elite op van 8000l/u, maar deze is in herstelling.
De ene keer pomp ze goed, de andere keer is het van de slappe. Moet wel wekelijks reinigen, maak dan alles schoon, sponzen, bacterieelementen, enfin haal alles steeds leeg. Fout denk ik. Kan iemand mij verder helpen. Een ned.handleiding zal al veel verklaren denk ik. Heb momenteel wel helder water, maar met veel kleine zwerfvuilpartiekels (geen algen!) Mijn vijverafm. zijn circa 5m x 2,50 x 1,10m diep met 2 koibewoners (35 cm) en 30 tal jonge karperachtigen (via eendenkroos in de vijver terchtgekomen). Geef iemand mij raad of kan jij mij helpen?

Onderwerp gesloten