Goudvis in vijver plaatsen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/07/2012 - 22:14
agroenen

Goudvis in vijver plaatsen

Mijn vriend heeft lang geleden twee goudvissen opgedrongen gekregen; een paar dagen geleden is er een overleden. Zij hebben jaren in een aquarium geleefd, en er resteert er nog maar een. Ik heb begrepen dat een goudvis gezelschap nodig heeft; we willen er echter niet een nieuwe bijkopen, want eigenlijk vinden we een goudvis in een aquarium dierenmishandeling..
.
Vrienden van ons hebben een ruime vijver, met maar een paar goudvissen; de vijver is ruim genoeg om onze goudvis bij te plaatsen, dat heb ik al uitgezocht; en ik heb ook begrepen dat een goudvis goed zou moeten aarden in een vijver, in ieder geval veel beter dan in een aquarium.

Mijn vraag: hoe kunnen we deze (kleinere) goudvis goed in die vijver bijzetten; hoe ondervangen we de verschillen in waterkwaliteit/temperatuur? Kunnen we problemen verwachten met de andere goudvissen, of gaat dit per definitie goed? Onze goudvis is ongeveer 8 jaar oud, die in de vijver zijn ouder, en (door de ruimte?) ook een stuk groter. En misschien hebben jullie nog andere ideeen/bezwaren...?

Hartelijk dank voor de informatie vast!

ma, 02/07/2012 - 23:36
RdB

Zet hem in een emmer of zo naast de vijver(pas op dat hij er niet uitspringt). Vervang steeds wat aquariumwater door vijver water. Na een paar uur is het water redelijk gelijk en mag de goudvis een echt leven tegemoet!

Ruud

di, 03/07/2012 - 11:49
snijdm

wat je beter kunt doen, pak een plastic zak, doe daar het water in waar de
vis nu inzit, zorg dat er genoeg lucht bij zit (ff blazen), dan een knoop
erin en leg die zak een uur op de vijver (zorg dat er genoeg lucht inzit en
dat die zak niet zinkt), zo wordt het water uit de zak dezelfde temperatuur
als de vijver, na een uur kun je de vis eruit laten zwemmen.

zo gaat het ook als je een vis in een winkel koopt, dan krijg je daar een zak
voor mee en staat de handleiding zo op de zak :)

di, 03/07/2012 - 19:58
Jones

Doe zoals ruud het zegt, dan went hij zowel aan de temperatuur als het ph verschil ...

Het is niet alleen het temperatuurverschil dat van belang is. Een vis van water met bepaalde waarden in water zwieren met totaal andere waarden is niet zo gezond.

Onderwerp gesloten