goudvis (leeuwekop) eet niet meer

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/09/2006 - 00:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

goudvis (leeuwekop) eet niet meer

Over een dag of 8 vond ik de leeuwekop levenloos op de bodem en dacht dat zij dood was,heb haar daarna apart gezet en bactimon aan water toegevoegd.Er was vrij snel verbetering maar als ze wilde eten kon ze het voedsel niet pakken.Haar ontlasting was wit,doorschijnend en dun.Al die tijd heeft ze niets meer gegeten en is op het eerste zicht niet dikker geworden noch vermagerd.

wo, 20/09/2006 - 01:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Anoniem.

Kleur ontlasting kan e.v.t ook aan hetgeen wat de vis gegeten heeft.
Dat hoef niet direct een ramp of aanleiding van zijn gedrag te zijn.
Tenzij....Sjuul weldegelijk gelijk heeft...dat sluit ik niet uit.

De vis heeft 8 dagen niet gegeten maar heeft wel ontlasting.
Is niet dikker geworden of vermagerd maar lig wel levenloos op de bodem....(mogelijk een verstopping?).

Er was vrij snel een verbetering, maar ze kon het voedsel niet pakken, of wilde het niet pakken. (misschien wilde de vis alleen naar lucht happen).
Dus in feite geen verbetering, maar een opwelling van de vis.

Wat zou het "kunnen" zijn.....Tja...

Stress is vaak één van de vele oorzaken waaraan een vis kan overlijden.

Succes!

wo, 20/09/2006 - 10:54
Sjuul

3 reaktie's op twee dezelfde vragen.

Is de ontlasting een sliert zoals eerder vermeld zie foto, of is het wit, doorschijnend en dun ZONDER een lange sliert.

Een lintworm zet zich vast met zijn kop in de darmwand en heeft de vis last van, doordat die in de darmwand zit heeft de vis geen appeteit of zin om te eten. Een volwassen lint worm is verdeeld over segmenten, ieder segment WORDT een lintworm.
Ik had eerder vermeld dat ik het ontwikkelings stadium van de lint worm achter wege laat.

De lintworm heeft maar twee/drie gast heren nodig, voordat het een echte lintworm wordt, hij verblijft onder verschillende dieren om tot ontwikkeling te komen.
Lintworm legt zijn eitjes in de darm (gastheer 1), die eitjes komen via de ontlasting naar buiten. De ontlasting valt op de bodem/planten of waar dan ook, en wordt weer opgegeten door andere vissen (gastheer2) en wordt het een lintwormcyste (lintwormkoppen). Gastheer 2 zal ook hoog nodig moeten en heeft geen pamper aan, hupla weer ontlasting.
Gastheer 3 eet de lintwormcyste op en ontstaat er de definitieve lintworm die de vis achter zich heeft hangen en mee zeult.

De segmenten van de lintworm kunnen afvallen en begint alles van vooraf aan, wat houdt dit in de CYCLUS is rond en alles begint van voor af aan.

Het volgende! waarom Bactimon, ja dat hadden ze je geadviseerd weet ik ook wel.
Dat spul werkt niet en zeker niet voor wormen, en al zeer zeker niet voor tig verschillende ziekten. Een hoest drankje werkt ook niet om reuma te bestrijden.

Je spreekt in het verleden want telkens is het, was er verbetering, ontlasting was wit doorschijnend en dun.
Dan ga ik er vanuit dat de vis wijlen heet.

Neem me niet kwalijk! ik heb er geen moeite mee om vragen dubbel te beantwoorden of een duidelijke uitleg te geven, maar waar ik het moeilijk mee heb is dat je twee keer hetzelfde vraagt, en voor mijn gevoel rond de pot draait, afwacht op een ander advies en toch naast je neer legt.
Iedereen doet waar die zin in heeft, maar wat wil men bereiken of wat heeft men er voor over, het zijn toch maar vissen.

Er wordt sneller naar de dokter gegaan met de hond of kat, maar langer gewacht met een ziekte die vissen hebben om tot een juiste diagnose of herstel over te gaan.
Er wordt geroepen en geschreeuwd bij zeggen van spreken van HELP ik heb een zieke vis! en wordt de vlucht genomen naar een forum, het forum kan de ziekte niet verhelpen, dit zal altijd voor het baasje zijn, maar er kan wel een advies gegeven worden.

90% van vissen die komen te overlijden aan een ziekte is voor 100 % de vissen houder schuld.
Wat kost dat! ZOVEEL en dat voor een paar vissen, of het nu een Goudvis is of een Koi, de vissen zoeken hun lot niet zelf en hebben er ook niet om gevraagd. Wij willen die VISSEN, en liever niet naar omkijken, het gaat tenslotte jaaaaaren goed.
In mijn ogen zijn dat geen dieren liefhebbers, maar meer dieren hebbers.

BEZINT VOORDAT MEN ERAAN BEGINT.

wo, 20/09/2006 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik sluit mij volledig aan bij het woord van Sjuul.

do, 21/09/2006 - 01:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Sjuul,
De vis leeft nog. Dat er verbetering was bedoelde ik dat de vis terug rondzwemt na toevoeging van Bactimon en dit vanaf 2de dag en at ze nog. Een dag of 2 later zag ik dat ze een korreltje voedsel van de bodem wilde eten , toen ze het opat kreeg ze daar last mee. Sindsdien heeft ze niets meer gegeten.
De ontlasting is geen witte sliert zoals op foto maar eerder dunner en doorzichtig.(Is dit ook teken van lintworm?)

Bedankt in ieder geval voor uitleg.
Groetjes

do, 21/09/2006 - 09:29
Sjuul

In je 1ste topic vermeld je! dat de vis een LANGE WITTE ONTLASTING heeft.
Nu zeg je dat deze doorzichtig is en vraag je of dit ook een teken is van een lintworm.

Ik heb je uitgelegd hoe het precies werkt, de worm zit in het darm kanaal, de vis heeft daar last van, appeteit is er niet.
Nu alles wat leeft moet eten niet?
Maar er is geen eten want de leeuwekop eet niet, dus niet eten betekent dat de (lint)worm ook niets te eten heeft.

Anoniem ik ga het zo zeggen, laat het woord lint weg, blijft worm over. Komt erop neer dat jouw leeuwekopje last heeft van een worm.
Ik heb vermeld dat een lintworm ook tot de platwormen behoort, een platworm is zo dun dat het zuurstof gewoon door zijn huid gaat.
Laat ik plat weer weg blijft worm over.

Je had al lang aktie moeten ondernemen, want het leeuwekopje heeft daar last van en zal pijn doen, de worm heeft zich vast gehaakt in het darmkanaal van de vis.

Je kunt nu twee dingen doen, ofwel zorg je dat de vis ervan verlost wordt, of je haalt de vis uit zijn lijden want hij gaat vroeg of laat, er toch aan bezwijken NU ziet de leeuwekop enorm af.

groet,

Sjuul

ma, 30/10/2006 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

jongens,

relax, het is maar een vis.. spoel em door de plee en koop een nieuwe zou ik zeggen! of als je een kat hebt, gun die dan een pleziertje.

groetjes natasha!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag