goudwindes

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/07/2006 - 15:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

goudwindes

Heb sinds kort kleine goudwindes(3-4cm) in mijn vijver bijgekregen. Moeten deze andere voeding hebben dan de andere windes die meer dan 10cm meten.

ma, 24/07/2006 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij niet hoor. Die eten allemaal van dezelfde pot. Bovendien, als de vijver gezond is, halen dievolgens mij toch meer dan 50% van hun voeding uit eigen "vangst".

di, 25/07/2006 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

sinds vorig jaar heb ik 5 goudwindes in de vijver. speciaal voer gekocht en ook nog wintervoer.
helaas ze eten het niet. ligt te rotten in de vijver. mijn schoonzus gevraagd en volgens haar halen ze genoeg voedsel uit de vijver. ze krijgen bij mij als sinds het voorjaar geen eten meer en ze leven alle 5 nog alleen komen ze niet naar boven zwemmen alleen als ik de vijver bijvul met sproeikop (op advies van sjuul) dan komen ze iets hoger

di, 25/07/2006 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daar houd een goudwinde van van snel stromend water, wat zuurstofrijk is. Ze houden ook van een spetterende, sprankelende fontein, of waterval.

Een Goudwinde is niet snel geneigd om vissen voer te eten zolang er een nauurlijke voorraad is, voornamelijk jaagd de Goudwinde op insekten, maar durft ook eitjes en kleine visjes te verorberen.
Maar zal zeker ook vissen voer nemen.

groet,

di, 25/07/2006 - 14:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

In de winter eten vissen praktisch niet. Ze zijn haast niet actief en verbruiken dan ook geen energie waardoor ze geen voedsel hoeven.

wo, 26/07/2006 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

In mijn vijver zitten 3 generaties goudwindes, één happy family, en die wachten me tegen schemer met z'n allen op. Ze eten windevoer (van die rode staafjes) met een graagte die doet denken aan piranha's... Als ik - verdreven door de hitte in huis - rond middernacht aan de vijver zit, hoor ik geluiden die alles te maken hebben met de vangst en het verorberen van insecten. Kortom: ze eten volgens mij van zonsondergang tot zonsopgang!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag