Help mijn goudvissen worden zwart

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/06/2010 - 17:06
arcin

Help mijn goudvissen worden zwart

Hallo,

Weet iemand hoe het kan dat bijna al mijn goudvissen zwart beginnen te worden.
Het zijn gewone goudvissen van +/- 5 cm tot en met +/- 20cm groot en ze krijgen bijna allemaal een zwarte staart (daar bgind het mee), vinnen en schubbe.
Ze zijn gewoon nog heel levendig en speels en eten ook gewoon goed zijn niet vermagerd dus alles goed alleen worden ze zwart.
Wat is het en wat moet ik doen.

Alvast bedankt.

Help mijn goudvissen worden zwart
ma, 31/05/2010 - 03:25
ma, 31/05/2010 - 12:47
tekenaar

Dit is precies het tegenovergestelde van wat normaal is voor goudvissen. Heb je foto's? Hoeveel goudvissen heb je in de vijver en hoe weet je 100% zeker dat je steeds dezelfde ziet?

De normale gang van zaken is dat goudvissen bruin geboren worden. Als ze ongeveer een jaar oud zijn kleuren ze om naar oranje; later als het water relatief koud is, eerder als ze in een aquarium binnenshuis worden gehouden.

Dit omkleuren begint met een lichter worden van de buik en vanuit daar breidt de lichte kleur zich steeds verder uit over het lichaam. De lichte kleur wordt steeds meer oranje en het overgebleven bruine deel wordt tegelijkertijd steeds donkerder. Op een gegeven moment heb je dan ontzettend mooie oranje visjes met een zwarte rug en deels zwarte vinnen, maar dit is een kortdurende fase vlak voordat ze helemaal oranje zijn.

Sommige oranje goudvissen worden later wit.

Van oranje naar zwart heb ik nog nooit over gehoord, vandaar mijn vragen.

di, 01/06/2010 - 15:46
arcin

Heb even een foto toegevoegd

Help mijn goudvissen worden zwart
di, 01/06/2010 - 15:51
arcin

Heb ze dus als helmaal goud kleurig en sommige met wit gekocht en deze zijn +/- 20 á 25cm maar bijna alle vissen krijgen dit.
Ook de kleintjes van 5cm krijgen het.
Hebben ongeveer 15 goud(goud/wit)vissen.

heeft dit iemand mee gemaakt en wat moeten we doen.

Help mijn goudvissen worden zwart
ma, 07/06/2010 - 01:10
tekenaar

het enige wat ik kan bedenken is dat het een reactie is op een afwijkende watersamenstelling. mogelijk relatief zuur water. Water kan je laten testen bij de wat grotere aquarium- en vijverwinkels, normaal gesproken doen ze dat gratis.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag