koy vijverbouwen met acrylplaat als afdekking

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 05/01/2007 - 02:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

koy vijverbouwen met acrylplaat als afdekking

Hallo
Ik ga binnenkort beginnen met het maken van een koy vijver ik heb hier al een hoop informatie over gevonden maar kan iemand mij vertellen waar ik tips of uitleg kan krijgen want ik wil mijn vijver voor 3/4 afdekken met doorzichtige acrylplaat waar je over kan lopen.
hoop dat jullie een antwoord voor me hebben.

groetjes raymond

Voorhout

vr, 05/01/2007 - 08:53
Sjuul

Waarom wil je erover lopen.
Weet je wel wat acrylplaat is? Acrylplaat is hetzelfde als Plexiglas.
In de winter kan ik me daar wel iets bij voorstellen, maar in de zomer ben je toch wel een flinke broeikast er van het maken.

Dan nog iets, Koi zijn gevoelig voor stress en 1 van de voornaamste is zijn omgeving (omgevings stress), geweldig als er dan over de vijver gelopen wordt tig keren per dag.
Ja het went wel op den duur, maar een koi heeft geen besef wanneer, hoe laat en op welke moment van de dag/week over de vijver gelopen wordt. Er wordt niets voor niets gezegd dat je een vijver rustig moet benaderen, als een koi gestresseerd is wil die niets liever dan zich terug trekken en verstoppen om tot rust te komen.

De koi zit al in de vijver voordat ie klaar is, laat staan erover gelopen gaat worden., geen enkele vis zou hier happy mee zijn.

Sjuul

vr, 05/01/2007 - 13:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maar het is niet de bedoeling dat het als een wandelpad gebruikt word, maar het is meer ter bescherming van mn dochter van 3 dat ze niet in de vijver valt, en de vijver word 180 cm diep en staat voor een deel in de schaduw en is nog voor ruim 1/4 open waar ik een hekje omheen zet dus vandaar deze keuze maar bedankt voor je reactie heb er wel veel aan mischien moet ik een deel afdekken met hout waar het koeler onder blijft en waar hij zich rustig kan verstoppen bij stres of zo.

Raymond

za, 06/01/2007 - 07:32
Sjuul

Dat kan wel met hout.

Onderwerp gesloten