krabbescheer - fonteinkruid

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/04/2008 - 10:55
roberto

krabbescheer - fonteinkruid

Beste,

Ik bezit sinds aug. 2006 een klein vijvertje (2000l - 90 cm diep) dat het zeer behoorlijk doet. 2 shubinkins hebben vorig jaar voor een 14-tal kleintjes gezorgd waarvan de meeste de winter hebben overleeft. De waterwaardes zijn behoorlijk, enkel de hardheid is aan de lage kant nl. 6,5.

Waarschijnlijk om die rede, doet het verleden jaar erin geplaatste fonteinkruid het niet al te best. Slechts enkele kleine blaadjes zijn aan de vele stengels te zien. Zouden deze opnieuw verbeteren of doe ik er best aan ergens in mei-juni er ander fonteinkruid in te plaatsen?

De krabbescheer (ook verleden jaar erin gedaan) heeft het wel zeer goed gedaan, doch bevindt zich nu op de bodem. Is het de bedoeling dat die naar boven wordt gehaald en er de eventuele nieuwe scheuten van verwijdert worden om hiermee verder te gaan en de moederplant te verwijderen?

Alvast bedankt en vriendelijke groeten

wo, 23/04/2008 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Krabbescheer komt vanzelf omhoog als die wil gaan bloeien, hoef je niet te helpen.

Fonteinkruid: geen nieuw inzetten. Als de oude niet opkalefaterd zal ook een nieuwe het niet gaan doen. Kies dan liever een andere plant.

Ruud

do, 24/04/2008 - 15:52
roberto

Hartelijk dank Ruud, voor je antwoord. Wat is een evenwaardig en goed alternatief voor fonteinrkruid (fonteinkruid is nl. 'de zuurstofplant' bij uitstek)?

Alvast bedankt en vriendelijke groeten

Robert

vr, 25/04/2008 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Brede waterpest (Elodeainfo-icon canadensis), Smalle waterpest (Elodea nuttalii)Waterranonkels (Ranunculusinfo-icon diverse soorten), Aarvederkruid (Myriophyllum spicatum), Kransverderkruid (Myriophyllum verticillatum), Hoornblad (Ceratophyllum, diverse soorten), Groot Blaasjeskruid (Utricularia vulgaris, diverse andere soorten Blaasjeskruid)

(om er maar eens een paar te noemen; overigens zegt ook fonteinkruid niet veel, er zijn er een stuk of tien; om kort te gaan: elke groene ondergedoken plant die winterhard is)

Ruud

zo, 27/04/2008 - 10:55
roberto

Bedankt voor de info Ruud.
Vriendelijke groeten
Roberto

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag