lotus zaad kiemen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/02/2005 - 11:00
daantje

lotus zaad kiemen

Ik heb bij Xotus lotusinfo-icon (nelumbo necifera) zaad gekocht. Nu staat er op de verpakking dat je een stukje van het ronde uiteinde van hetzaad moet afslijpen of vijlen en in water van tenminste 20 graden moet laten kiemen. Heeft iemand een indicatie van nhoe lang het kiemen ongeveer duurt. ik heb hem nu inmiddels ruim een week in het water liggen en er is nog steeds niets te zien.

ook andere tips over het opkweken en houden (in huis) van deze bloem zijn van harte welkom.
vr gr Daan

vr, 04/03/2005 - 08:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook wel eens Lotusinfo-icon-zaden op deze manier laten kiemen, en daar kwam volgens mij rond een week , een wortel uit.
Heb je wel voldoende afgeschuurd en aan de stompe kant?
Als je beetje in het zaad knijpt, moet die niet zacht voelen, want dan is die verrot.
Succes!

vr, 04/03/2005 - 11:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nelumbo Nucifera = Heilige Lotusinfo-icon. De zaden hebben een boven en onderkant. De bovenkant heeft een puntje de onderkant een klein gaatje. Vijl of schuur de onderkant van het zaad totdat het endosperm zichtbaar wordt. Zaden in een pot met water doen en wat zand of grind. Lekker warm een graad of 25. Licht. Als de zaden drijven geduld hebben, de kiemkracht is niet perse verloren. Kiemen duurt gewoonlijk 2-3 dagen. Kan binnen 24 uur. Als er 2-3 bladeren aanzitten oppotten en pot- of vijvergrond zodat de wortel net onder de grond zit. Waterpeil langzaam aanpassen.

Onderwerp gesloten