Mag bleekwater zomaar?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/09/2005 - 22:54
nico2

Mag bleekwater zomaar?

Volgende lente ga ik een lange, smalle rechthoekige vijver aanleggen. Daar hoeven geen vissen in te komen en slechts enkele waterplanten. De bedoeling is dat het heel strak en modern oogt! Heb ook geen zin in gedoe met filters en pompen en zo ( enkel een abstract beeld waar water uitspuit ) en denk er daarom aan nu en dan wat bleekwater ( javel ) in het water te doen tegen het groen worden en de algen. Maar ik vroeg me af of ik er dan nog wat waterplanten in kan doen? Het lijkt een stom idee, maar anders moet het maar zonder waterplanten dan! Ik wil gewoon wat water in de tuin zonder teveel werk! Niet uit luiheid wat mijn tuin is 1000 m² groot en ik heb er al genoeg m'n handen vol aan!
Groetjes aan iedereen!

Mag bleekwater zomaar?
vr, 16/09/2005 - 17:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat u geen bleekwater nodig hebt. Over het algemeen ontstaat het troebel worden van het water door het inwerpen van visvoer en door de uitwerpselen van vaak teveel vissen.
Planten en bleekwater lijkt me geen goede combinatie. Doe echter wel wat planten ter decoratie en weet dat het juist de planten zijn die uw water helder houden. Behalve het op peil houden van het water zal u er verder weinig werk aan hebben.

do, 22/09/2005 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, ik had vroeger ook een dergelijke vijver, met alleen enkele borrelstenen, en verder niks, en ik deed af en toe wat bleekwater erin om het water schoon the houden, alleen moet je het dan wel blijven doen(bij mij was dit wekelijks). nu doe ik dit al een jaar niet meer , en ik heb er wat planten ingedaan(zuurstofplanten,waterdrieblad,lelie)en de vijver blijft nu ook schoon! bovendien is het veel aangenamer als je na een tijdje merkt dat er allerlei diertjes in het water komen, onze vijver is hierdoor meer een blikvanger geworden dan vroeger.

za, 08/10/2005 - 00:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi wij hebben een vijver met alleen planten zoals waterlelies enz hadden er van de buren een kiker in vind ik niet leuk heb er van het zwembad algenspul in gedaan alles dood de planten komen wel weer op had vroeger als advies azijn en zout wij hebben geen vissen er in maar het water is nu groen volgende probleem groe annie

za, 17/12/2005 - 01:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bleekwater.

Ik denk niet dat bleekwater wel een oplossing is voor uw vijver.
Vergeet niet, water trekt ook vogels aan die uit uw vijver zullen drinken.
Of het is komend jaar erg stil in uw omgeving doordat alle vogels door uw bleekwater vermoord zijn.
Of er vliegen ineens albino vogels rond.

Alg hou je echt niet tegen, deze kom altijd voor in waterplassen en in vijvers.
Bovendien trekt water ook torren en kevers en salemanders en waterjuffers en kikkers aan.
Een beetje leven hoort er natuurlijk wel bij, bij zo'n vijver.
Wilt u geen vissen in uw vijver en ook geen alg.
Doe er dan watervlooien in.
Die leven namelijk van algen.
En dan houd u toch een redelijke schone bak over.

Succes!

Onderwerp gesloten