mijn kikkers worden opgegeten.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/12/2007 - 17:09
bekko

mijn kikkers worden opgegeten.

ik heb een koi rond zwemmen maar de koi eten constant de kikkers op. is dit normaal? en is het niet schadelijk voor de vis? hij eet alleen de achter poten op en de rest van de lichaam ligt op de bodem. ik heb hem al paar keer een kikker zien inslikken en daarna spuug hij hem weer uit. en dat blijf doorgaan tot de kikker dood is. en ik heb 12 koi zwemmen en maar een doet dit. kan iemand hier meer over vertellen?

alvast bedankt.
john

di, 23/10/2007 - 14:52
Jan 17 Sept. 44

Hallo John.

Ik heb voor jou even gekeken op diverse Koi-Site's maar kon niks vinden over het veroberen van onze kleine groene vijverbewoner. Daarom moet je het (helaas) maar doen met mijn eigen bevindingen.

In mijn tijd als verkoper op een vijverafdeling van een vestiging van Intratuin ben ik in contact gekomen met honderden vijverliefhebbers. Mijn baas was niet altijd blij met mij omdat ik eerder gratis advies gaf dan dat ik producten aan de man bracht.
Ik moest volgens hem onderscheid maken tussen verkopers en klanten. Zijn argumenten kon ik wel begrijpen maar ik voelde dat verschil niet. We zijn onderling vijverliefhebbers en dat was het eerste wat telde.
Door de jaren heen kreeg ik diverse vragen over vijverproblematieken. Mede hierdoor ben ik ervan overtuigd geraakt dat sommige "vastgeroeste" adviezen en beweringen niet altijd de grens bereiken van het land dat Waarheid heet.
Ik ben intussen weg bij Intratuin maar wordt nog steeds gebelt door klanten die mij om advies vragen. Let wel............. Ik weet ook niet alles. Veel vijverliefhebbers hebben van mij wat opgestoken, maar ik des te meer van hen.

Nu jouw probleem. Ik zelf heb ook Koi's en diverse kikkers. Nog nooit heb ik dat ervaren wat jij hebt meegemaakt. Maar mijn buurman beweerde deze zomer nog dat zijn platina (Ghost) Koi een kikker in zijn bek had. Toen ik kwam kijken had de Koi zijn groene prooi al losgelaten en kon ik dus het gebeuren niet zelf aanschouwen. Een dag later gebeurde het weer en toen heb ik het wel gezien. Nu jij dit verhaal verteld John heb ik zitten denken en kom ik tot de conclusie dat het eetpatroon van jouw ene Koi niks anders kan zijn dan een persoonlijke karaktertrek van het beestje. In geen ene boek over Koi's zal men lezen dat kikkers niet veilig zijn bij onze karperachtige vrienden. Vaak lees je ook dat als je een (Japanse) Koi aanschaf, je een speciale vijver moet hebben zonder waterplanten. De Koi's zijn veelvraten en vernielen in een kort tijdbestek je hele plantenwereld. Dit alles klopt allemaal, alleen gaat deze vlieger niet altijd op.
Mijn Koi's laten mijn planten met rust, op één na. Deze Koi is verder zo gezond als een vis, maar als ik de bewoners van mijn vijver ga voeren, eet hij elders mee. Terwijl alle vissen het voer veroberen gaat hij naar de dichtsbijzijnde zuurstofplant en begint als een echte vegatariër zijn buik te vullen. Zelden eet hij het gegeven visvoer. Waarom............. wie het weet mag het zeggen. Mijn goudwindes zwommen altijd (zoals het hoort) in een school en trokken vaak de andere bewoners mee om erachteraan te zwemmen. Vier van mijn Koi's zijn duidelijk vissen die een eigen leven leiden en zwemmen daar heen waar ze zin in hebben. Dit is niet bijzonder zij het niet dat deze vier altijd een metgezel hebben n.l. ............. één van mijn goudwindes.
Deze winde blijft altijd in de buurt van de Koi's en niet bij zijn soortgenoten (al jaren). Waarom.................... wie het weet mag het zeggen. Daarom John denk ik dat jouw karper een eigen willetje heeft en dat je je eigen geen zorgen hoeft te maken. Het enigste wat je kan doen is de kikkers waarschuwen voor één van jouw vissen maar ja hoe doe je dat.................. wie het weet mag het zeggen.

Jan

di, 27/11/2007 - 23:43
aqua-linda

Hallo

Ook ik heb mijn koi's nog nooit een kikker zien opeten, maar ik heb al wel gelezen dat een pad (vooral de mannetjes) zich kunnen vastzetten op de kop van een koi.

Groetjes Linda

do, 27/12/2007 - 12:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, onlangs heb ik op t.v. een koi gezien die een kikker half in de bek had zitten, alleen de achterpôten zaten nog uit. De koi werd in een verdovende vloeistof gelegd, waar nadien de kikker er voorzichtig werd uitgehaald.
Koi en kikker stelden het goed na die ingreep. Daar werd verteld, dat sommige koi in het voorjaar zo driftig staan dat ze happen naar alles wat in hun omgeving komt. Zo zie je, dat het bij jouw, geen alleenstaand feit is.
Groeten johan S.

do, 27/12/2007 - 17:09
gotcha

Dat was vinger aan de poot ,heb ik ook gezien.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag