nieuwe vijver, wat nodig?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/03/2009 - 20:04
michielenvet

nieuwe vijver, wat nodig?

Wij hebben vorig jaar voor de winter een grote vijver met folie aangelegd, maar omdat het snel daarna ging vriezen hebben we er nog geen planten of een pomp in gezet. Nu is het water rood van kleur, plus dat er in de winter van alles op het ijs is gekomen dat nu in de vijver drijft. We wonen in het buitenland (Slovenië), het is hier kouder in de winter en warmer in de zomer dan in NL.
Wat moeten we doen om de vijver weer helder te krijgen?
Welke planten zorgen voor een natuurlijk evenwicht?
Moet er een pomp in?
De vijver heeft ongeveer 7m3 water

Alvast bedankt voor jullie hulp. Een vijver is hier niet echt gebruikelijk, dus het vinden van de juiste informatie is niet gemakkelijk!

Simone

zo, 22/03/2009 - 23:37
RdB

Helder krijgen: hoe minder je doet hoe beter. Die rode waterbloei gaat wel over.
Welke planten: lastig vanuit hier. Probeer waterpalnten uit een lokale vijver of waterloop (maar niet snelstromend: die doen het meestal slecht in een vijver) over te zetten. dan komt er ook een heel klein beetje modder etc. mee om het waterleven op gang te brengen.
Pomp: nergens voor nodig. Tenzij je b.v. veel vissen hebt of een fontein of waterloopje. Zoniet zorgt dit alleen voor verstoring en onrust.

Ruud

do, 26/03/2009 - 11:44
michielenvet

Dank je Ruud, we streven inderdaad naar een zo natuurlijk mogelijk geheel en je antwoord geeft ons het gevoel dat we op de goede weg zijn. We gaan eens op zoek naar stilstaand water en een vijver waar we in kunnen duiken voor wat plantjes.
Simone

Onderwerp gesloten