opgezocht

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/11/2006 - 10:08
anton

opgezocht

weet je dat op een filter die het jaar rond draait op termijn (2,3 jaar)4 tot 6 maal meer bacterien wonen dan op een filter die slechts periodiek werkt.

za, 18/11/2006 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, dat wist ik niet. Hoe komt dat dan?

ma, 20/11/2006 - 13:05
Sjuul

Dat is echt niet moeilijk te begrijpen, en hangt allemaal samen met het stikstofkringloop proces, de waterwaarden, filtermedium/materiaal, zuurstof en temperatuur.

Bacteriën vermenigvuldigen zich enorm snel de belangrijkste factor voor de bacteriën is zuurstof. Er zijn verschillende soorten bacteriën met naam en funktie die ze moeten vervullen om bepaalde taken uit te voeren. Niet alle bacteriën vermenigvuldigen zich even snel, hier is tijd voor nodig. Bacteriën moeten ook kunnen overleven, het is dus ook niet verwonderlijk dat bacteriën afsterven en hiervoor zijn de waterwaarden uiterst belangrijk.

Wanneer sterven bacteriën af? Die sterven al af bij verontreiniging van het water, toevoegen van medicamenten, nitraten en fosfaten die het water voedselrijker maken, dit wordt met een mooi woord Eutrofiëring genoemd, de anaërobische bacteriën worden hierdoor veel actiever, ANAËROBISCHE BACTERIËN LEVEN ZONDER ZUURSTOF OP TE NEMEN, UIT DE LUCHT of het WATER.
DE anaërobische bacteriën komen veel voor in dode zones, zoals bijvoorbeeld organisch slib op de bodem.
Zeker al ééns afgevraagd waarom het water STINKT, bij het uitnemen van waterplanten of verwijderen van slib, deze bacteriën produceren een gas en wel waterstofsulfide (H2S) wat hetzelfde is als een stink bommetje of een rot ei.

Dan zijn er nog de kwaadwillige bacteriën die ziekten en infectie's veroorzaaken onder de vissen.

Dus maw wanneer de filter wordt uitgeschakeld, schakelt men een belangrijke factor in het stikstofkringloop proces uit met alle gevolgen van dien.

Ik heb het al vaker gezegd en gevraagd WAAROM gebruikt men een filter.
Een filter wordt gebruikt daar waar de natuur geen hand kan toesteken, zoals bijvoorbeeld het niet hebben van waterplanten in de vijver.

Vraag ééns aan de watermaatschappij om de filter uit te zetten dat nodig is om het water te zuiveren om het als drinkbaar kraantjes water in huis te ontvangen..
We hoeven er dan geen tekening bij te maken en weten wat daaruit voortvloeit, een explosie van ziektes onder de mensen.
Dan kan men net zo goed uit de sloot drinken aan de overkant van de straat.

Sjuul

(Toegevoegd op maandag 20-11-'06)

Wil ik nog erbij voegen dat de bacteriën kolonie zich alleen verder uitbreid als het biologisch filter niet dagelijks/wekelijks/maandelijks gereinigd wordt. En als het filter gereinigd moet worden dit met vijver water moet gebeuren en niet met kraantjes water.
Een goed werkend biologisch filter hoeft maar 1 keer per jaar gereinigd te worden, en dan is het meestal het slib wat achter blijft.
En de meeste mensen maken iedere week de filter doeken schoon, omdat er vuil op zit, als een biologisch filter begint te stinken of over te lopen dan klopt de gehele filtering niet.
Vaak wordt er altijd gedacht of gezegd dat een filter nodig is om zwevendvuil weg te filteren, dat is nu net verkeerd gezegd of gedacht.
Wat ook een belangrijke rol speelt is de juiste keuze van de pomp en filter, en hiermee bedoel ik dat als de vijver een totaal water volume heeft van 3000 liter, er geen pomp van max 3000 liter/u op gezet moet worden. Diegene die dat heeft gedaan komt er vanzelf achter dat de filter niet naar behoren zal werken en is dagelijks of wekelijks bezig met de filter, en is water naar de zee aan het dragen.

Sjuul

ma, 04/12/2006 - 12:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

@ Sjuul: interessante materie, bedankt voor de info.

Onderwerp gesloten