skimer vs algen ?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/05/2007 - 23:59
sdh

skimer vs algen ?

goeie dag ik heb effe een vraag nou heb ik al een paar keer een skimmer zien staan maar kan iemand mij vertellen waar zo'n ding goed voor is want als ik het goed begrijp dan houd hij je oppervlakte schoenvan vuil en dergelijke maar kan iemand mij dan ook vertellen of het ook help tegen algen aan de oppervlakte ?en zo ja hoe sluit je een skimer aan moet dat ook met een pomp ofzo ? ik hoor het graag vriendelijke groete sebastiaan

wo, 02/05/2007 - 07:57
Sjuul

Ja deze houd het water oppervlak schoon?

Een skimmer wordt geplaatst aan het water oppervlak en iets daar onder en werkt via een pomp. Via een retour komt het afgezogen water weer terug in de vijver. Werkt hetzelfde als bij de zwembaden heb je zeker wel ééns gezien.
Koi keepers gebruiken dit veel (ik niet)

Kost veel geld, en als je een overloop kunt maken en de vijver overvult heb je etzelfde effekt.

Maar iets zal het helpen, maar als de windrichting verkeerd staat heb je niets aan heel de skimmer. En als blaadjes e.d helemaal achterin in de vijver terecht komen dan voordat ze bij de skimmer zijn liggen ze al op de bodem. Er zullen dus twee skimmers zeker geplaatst moeten worden.

do, 03/05/2007 - 00:22
sdh

goeie dag hartstikke bedankt voor u reactie op mijn vragen maar ik begrijp dat het dus niet mijn probleem oplost voor algen aan het water oppervlak zou u mij meschien wel kunnen vertellen wat er echt help tegen algen ? als iemand nog wat weet hoor ik het graag vriendelijke groete sebastiaan

do, 03/05/2007 - 20:56
Sjuul

Het enige dat helpt tegen draadalgen is het met de hand verwijderen, zorgen voor waterplanten die veel fosfaten opnemen, bijvoorbeeld drijfplanten. (Deze kapen het teveel aan fosfaaten weg zodat er te weinig overblijft voor draadalgen, echter zullen ze niet geheel verdwijnen! maar overwoekeren zal zeker gereduceerd worden.)
Het voer gedrag aanpassen en kijken of de vis bezetting niet te hoog is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag