vegeet me nietjes overhouden??

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/05/2007 - 23:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

vegeet me nietjes overhouden??

elk jaar koop ik oppnieuw vergeet me nietjes, in de hoop dat ze het volgende jaar weer opkomen. maar helaas. ik heb toch echt wel een beetje groene vingers maar begrijp niet wat ik dan verkeerd doe. ik heb ze overgeplant in een grotere pot ,maar dan kwam het niet meer op. ik heb het laten zitten in de kleine potjes , maar ook dat werd niks. hoe kan het dan wel.? ik zet ze dusdanig weg dat het niet verzuipt of te droog staat. wat nu, want ik dus weer vergeet me nietjes staan die bijna zijn uitgebloeit.

wo, 02/05/2007 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vergeetmenietjes zijn eenjarige tuinplanten die na het bloeien afsterven.In de tuin zaaien ze zich uit, zodat je volgend jaar weer jonge bloeiende planten hebt.

wo, 02/05/2007 - 00:03
snuffelter

hoi,

vergeet me nietjes zaaien zich ontzettend uit als je de uitgebloeide bloemetjes laat zitten, bij mij nooit op dezelfde plaats als waar ze dat jaar bloeiden. Mijn advies is kijk nu goed na het blad (kleur, vorm etc.) als je na enige tijd kleine plantjes in je tuin ziet haal ze dan niet meteen weg omdat je denkt dat het onkruid is maar geef het de kans om te groeien.

succes Pauline.

wo, 02/05/2007 - 10:34
Annis

Ja, dat klopt ze zaaien zich ontzettend uit. In de herfst kun je ze dan het beste op de plek van bestemming zetten. Meestal pak ik dan de grootste plantjes en de kleinste doe ik dan weg.

Ann

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag