steur

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/06/2006 - 02:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

steur

Ik heb (had) 2 sterlet steuren in de vijver waarvan er een vorige week op zijn rug ging drijven. heb toen extra zuurstof gegeven en daarna leek het goed te gaan.Nu zag ik vanmorgen tot mijn verbazing dat een steur gewoon verdwenen is uit de vijver en de andere mist een heel stuk huid aan de achterkant.Het is geen gat maar er is behoorlijk wat huid weg.Weet iemand of dit door een tor kan gebeuren of dat ze toch aangepikt is door een reiger )die dan misschien die andere heeft meegenomen) De kois hebben nog nergens last van gehad.Wie kan me helpen , alvast bedankt.

ma, 26/06/2006 - 10:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Sterlet Steuren zullen niet groter geweest zijn dan 25 cm.

Dat de Sterlet op zijn rug ligt duidt op een zuurstof tekort en gaat ie krom trekken (dwarsleasy)

Ja de Steuren zijn aangevallen door een Reiger en meegenomen, deze veel te kleine en jonge dieren (baby's), zijn op zoek naar voedsel en komen veel te veel boven water omdat ze op de bodem niets vinden.

Deze zeer kwetsbare baby steuren moeten zeker 8 keren per dag gevoerd worden, en moeten de weg vinden waar het voer ligt.
Substraat op de bodem is een obstakel voor deze dieren.

Weet waar je aan begint ....een citaat en ik blijf dat posten.

Betreft de Steuren... Steuren die kleiner als 25 cm verkocht worden zullen nagenoeg niet overleven in een vijver.
Zelfs zonder te weten welke eissen een Steur stelt zal die niet overleven in een vijver.
Een Steur heeft zuurstofrijk water nodig, speciaal eiwit rijk voedsel, planten in de vijver kan de dood betekenen voor een Steur als die zich erin vast zwemt, want een steur kan niet achteruit zwemmen en is niet zo wendbaar als een vis.

Een Steur minimaal 10 keer zijn lichaamslengte moet hebben in meters van een vijver, dus een steur van 1 meter moet zeker 10 meter lengte hebben van een vijver.
Ja maar de mijne is maar 30 cm lang word al geroepen, inderdaad maar een Steur zal groeien en wordt ouder dan men denkt mits er een goede verzorging is.

Niet alle Steur soorten zijn te houden in een vijver gezien hun lichaamslengte wat ze behalen, bijvoorbeeld de Syberische Steur die een lengte behaalt van 2,5 meter.

Een Steur haalt zijn zuurstof uit het water bij het rond zwemmen, wanneer deze verstrikt raakt in planten en stil gaat liggen dan stikt de Steur onmiddelijk.

De Steur is niet blind maar ziet slecht, er mag niets op de bodem liggen wat hem belet om voedsel te vinden.
De Steur moet in de winter door gevoerd worden omdat deze blijft rondzwemmen om zuurstof te kunnen opnemen en energie verbruikt anders kan hij niet over leven.

Een Steur kan slecht tegen medicatie.

Steuren zwemmen graag langs de vijver wanden en tasten met zijn neus alles af, wanneer de Steur te ver boven het water uitkomt kan deze te veel lucht binnen krijgen, en gaat de Steur krom liggen ook wel dwarsleasy genoemd.
Een steur die dit krijgt is ten dode opgeschreven als men niet binnen 24 uur iets onderneemt.
Om dit te voorkomen moet de vijverrand een oversteek hebben van enkele cm's, wanneer de Steur met zijn neus hier tegen komt zal ie snel terug duiken.

Geen enkele vishandelaar informeert de adspirant koper waaraan men moet voldoen of welke eissen de steur zelf stelt. Natuurlijk niet want danverkopen ze niets meer.
Ik vind dat schandalig omdat jaarlijks meer dan drieduizend steuren binnen een tijd van 3 maanden tot 1 jaar de dood in worden gejaagd..

Er wordt wel altijd geinformeerd bij het kopen van een auto, tv, fiets, puppy of andere zaken wat de mogelijkheden zijn, prestatie's, perfekte beeldkwaliteit, voedsel, opvoeding enz, enz.

Maar bij een Steur niet! een puppy of kitten wordt toch ook niet ieder jaar opnieuw aangekocht omdat het dood gegaan is door het niet te verzorgen.

Bezint voor men eraan begint.

Stop met ondoordacht kopen van Steurs.

STOP MET DE VERKOOP VAN STEURS HH.

ma, 26/06/2006 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad een steur hoort niet in een vijver thuis !
En steurs worden inderdaad verkocht onder de 25 cm en deze zijn dan nog steeds baby's en moeten alle 3 uur eten krijgen !
Een steur lleeft eigenlijk in de zee ( kan zowel zout als zoet water verdragen ) en trekt stroomopwaarts voor zich voort te planten !

do, 19/10/2006 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om de beweringen van de bovenstaande poster te onderbouwen..

https://tinyurl.com/yyxde7ew

lees het artikel van de bovenstaande link voor u steuren wil gaan aanschaffen!
Als goed weldenkend mens die een kleinbeetje begaan is met zijn vijverleven zult dus geen steur aanschaffen omdat dit totaal GEEN geschikte vijvervissen zijn!

Onderwerp gesloten