vijver loopt leeg

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/01/2006 - 17:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

vijver loopt leeg

In de afgelopen vriesperiode tussen kerst en oude/nieuwjaar is er een aardig laagje ijs gekomen op de vijver. Mijn behulpzame echtgenoot heeft met een spa een gat in het ijs gehakt, maar ook een scheur in het vijverfolie veroorzaakt. Het niveau is nu zo'n 15 cm gedaald. de vijver is van vijverfolie gemaakt. Er leven een aantal goudvissen, kikkers en salamanders in. Afmeting ongeveer 1,5 bij 2,5 meter. Wat nu?
Water bijgooien tot de vorst weg is? Laten leeglopen tot.....het niet verder wegloopt met het risico dat alles doodvriest? is er een mogelijkheid tot reparatie?
ER groeien veel planten en riet in de vijver; ik kan de dieren niet vangen of zo..

wo, 04/01/2006 - 20:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Karin, Het is ten eerste al niet slim van je behulpzame echtgenoot om het ijs kapot te hakken. Kikkers en salamanders zitten in winterslaap, en je vissen zijn ook bijna niet meer actief.
Door het gehak kunnen de beestjes in een soort shock toestand komen en overlijden. Ik hoop dat dit nog niet gebeurd is! Want dan hoef je niks meer te repareren. De vissen, kikkers, salamanders, vangen mag met deze temperaturen ook niet ( het zelfde verhaal )
Vijverfolie is te repareren. Als je water niveau 15cm daalt, hoe diep is je vijver dan nog, als hij dan nog 60 tot 80 cm diep is zou ik hem in het voorjaar repareren. Ik zou er nu zuurstofbollen in gooien of een kluit gebonden riet om een wak te houden. Of plaats een pomp. Nooit hakken in het ijs, alles met rust laten ook niet met een schepnet door je vijver gaan!
Groeten Jerry

do, 05/01/2006 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ai Ai Ai....

Weet je wat je moet doen beste Karin?
Met diezelfde spa je man een paar flinke tikken op z'n harses geven.
Dat is wat de vissen momenteel ook gevoeld hebben.

Hoop nu maar dat je vissen etc het zullen overleven.

Goed is het absoluut niet, en dat mag je ook NOOIT doen.

Dus nu meteen zuurstofbollen in je vijver hangen, net wat Jerry zegt.
En de vijver verder met rust laten.

Er is nu al teveel schade aangericht (vijver & Goudvissen etc).

Succes!

Onderwerp gesloten