vis met poten?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/03/2005 - 17:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

vis met poten?

Hallo, de lente is weer zo goed als begonnen dus even tijd om alles in en om de vijver een schoonmaakbeurt te geven, nu was ik daarstraks aant kijken of ik de jongen niet kon zien zwemmen, ik zag iets zitten tussen het groen, dat me wel een vis leek, naderhand gekeken was dit een soort dier met poten ofzo, het had alleszins zo 2 bolletjes aan de voorkant als z'n ogen, en het had een lange staart, en kort tegen z'n ogen zaten een stuk of 6 poten, maar dat ben ik niet zeker... iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

wo, 16/03/2005 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

ohja, zou het nu al een geschikte tijd zijn om de vijver grondig schoon te maken? dus vissen er uit, en vijver leegpompen en alles proper maken, je weet wel...

en zo niet, wanneer of hoe weet je dan dat de tijd rijp is om het zo maar te zeggen?

wo, 16/03/2005 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou nog even wachten totdat de planten gaan groeien! Voor je het weet heb je een troebele vijver omdat alles wat het voedsel voor alg op kan nemen uit de vijver is. Ga niet te drastisch te werk! Verder dat beest dat je zag daar kan ik me alleen een salamander bij voorstellen. Deze heeft maar vier poten waarvan alleen de voorste twee dicht bij de kop/ogen zitten.

za, 19/03/2005 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor wat de vijver betreft, alleen de bladeren die erin gekomen zijn verwijderen.Wanneer je hem leegpompt en gaat "schrobben" ben je meteen je bacterieën kwijt die je nodig hebt voor een biologisch evenwicht.
Eventueel ook draadalg verwijderen, verder niet veel doen, zeker niet bij helder water !

di, 05/04/2005 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

MMM, aan de hand van deze beschrijving is het moeilijk te zeggen wat voor dier het is. Mischien een waterjufferlarve of een waterschorpioen ?

vr, 15/04/2005 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Jouw vis met poten zal waarschijnlijk een larve van een salamander zijn. Die heeft uitwendige kieuwen net achter de ogen...
Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag