Vissen achtervolgen elkaar

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/08/2004 - 10:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vissen achtervolgen elkaar

Hoi Allemaal,

Even een vraagje over mijn vissen, want ze vertonen vreemd gedrag wat ik al eens vaker heb gezien. Vanochtend werd ik wakker door veel geplons in de vijver. Het bleek dat er een ware, hardhardige achtervolging in mijn vijver aan het plaatsvinden is.

Eén van mijn grootste koi karpers wordt achterna gezeten door zo'n beetje de hele vijver. Hij wordt constant in zijn zij en tegen zijn staart geduwd en in het nauw gedreven door de anderen die met hun mondjes de hele tijd aan hem zitten. Het gaat er soms behoorlijk hardhandig aan toe en je merkt gewoon dat het slachtoffer uitgeput begint te raken. Daarnaast ben ik bang dat hij zichzelf verwond op deze manier.

Later zag ik dat er nog een vis hetzelfde overkomt, al wordt er achter hem een stuk minder 'agressief' aangezeten. Ik heb dit al een paar keer meegemaakt, waarbij het de keer hiervoor bijna verkeerd afliep met de vis in kwestie. Deze zat een paar dagan na de achtervolging helemaal onder de algen en ik kon hem maar ternauwernood redden door een injectie met medicijnen.

Weet iemand wat er aan de hand is en waarom ze zich met z'n allen op die ene vis storten? Zal toch niet gewoon spelen of paren zijn?

Alvast bedankt,

Vinz

di, 10/08/2004 - 01:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Vinz
wat je beschrijft is echt een parings ritueel het kan er zo wild aan toe gaan dat een vis uit het water wordt geduwd
Er zijn zelfs vissen die verwondingen op lopen
gr Gerrit
www.koieagle.nl

do, 12/08/2004 - 12:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt erop dat er veel mannetjes in de vijver zitten en weinig vrouwtjes. Wanneer zij kuit moet gaan schieten krijgt ze inderdaad de hele vijver achter haar aan. Misschien moet je er een paar vrouwtjes bij doen en eventueel mannetjes eruit. Dat scheelt een hoop stress voor dat ene vrouwtje. Het zal tijdens paringstijd wel altijd druk en onrustig zijn in de vijver. Mannetjes zijn trouwens slank en de vrouwtjes zijn doorgaans wat voller van bouw.

zo, 26/06/2005 - 18:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi vinz het is paren hoor wij hebben het zelfde en wij hebben nu een vijver vol eitjes. gaaf he. nou nog hopen dat ze ook nog uit komen en we ze op kunnen kweken.Het paren begint in juni en kan de hele zomer duren dus goed uit kijken voor eitjes zou ik zeggen

vr, 21/10/2005 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

heb je geen blue curacoa in de vijfer gegooid?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag