vissen zwemmen boven

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/09/2007 - 10:32
vif

vissen zwemmen boven

ik heb een vijver al 47 jaar en altijd was alles in orde kwaliteit van het water hard heid en dergelijke en nu plots zwemmen mijn vissen boven en happen altijd > Er zijn veel planten in water lelies die zijn dit jaar reuze groot geworden . Mijn visen zijn al heel oud enfin ik weet dat sommige zo oud zijn als mijn zoon 47 jaar { hoe oud worden vissen } of zouden dat misschien al jongen zijn ? maar dan zou ik toch dode vissen gezien hebben niet - veel grtj viv.

di, 11/09/2007 - 12:07
Sjuul

Boven zwemmen en happen naar lucht duidt op het eerste symptoom zuurstofgebrek, tweede kan duiden op een vergiftiging
Als de vissen naar lucht happen kan het zeer snel gaan in negatieve zin

Meteen water laten kontroleren op aanwezige giftige stoffen, nitriet, ammoniak, en de waterwaarden.

meer info op

https://tinyurl.com/y4r4p74a

di, 11/09/2007 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt inderdaad op een zuurstofgebrek. Laat u meteen de tuinslang een paar uur , afhankelijk van de grootte van uw vijver, in de vijver hangen bij wijze van eerste hulp bij ongelukken. Ga daarna uitzoeken wat er aan de hand kan zijn.
Mijn waterlelies zijn dit jaar ook enorm gegroeid en vormdem een soort drijvend eiland dat de halve vijver in beslag naam. Misschien is dat de oorzaak. Het kan ook door de overvloedige regenval die zich af en toe voordoet en dat er dan modder in uw vijver is gestroomd.

di, 11/09/2007 - 16:39
vif

dank voor de antwoorden zal direct maat regelen nemen en dan maar hopen dat alles terug in orde komt , want dat heb ik nog nooit voorgehad .Er is wel gewerkt in de tuin langs de achterkant van de vijver daar zijn een heleboel oude planten verwijderd grtj viv.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag