Wat is dit?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/03/2007 - 17:35
Loesje66

Wat is dit?

In onze vijver groeit vrij enthousiast bijgaande plant, ook onder water met groene bladeren. Het is geen drijvend fonteinkruid, maar wat dan wel?

Wat is dit?
ma, 12/03/2007 - 15:26
Sjuul

Weet niet zeker maar dit kan de salamanderstaart zijn, ik zie kleine niet volgroeide bladeren, deze hebben of krijgen mijns inziens hartvormige bladeren.
Als je ze aanraakt komt er een sterke geur vrij...

Een ander waar ik aan denk is snoekkruid en moet deze een blauwe bloem hebben/krijgen?

ma, 12/03/2007 - 20:41
Loesje66

Beste Sjuul,
Salamanderstaart heb ik opgezocht maar dat blad lijkt veel spitser te zijn en die van ons zijn bovendien volstrekt geurloos. Ook het Snoekkruid heeft hele spitse bladeren. Ik kwam zoekend op internet nog op Moerassterrenkroos, maar kon daar niet heel veel over vinden behalve onderstaande tekst en foto:

"NL Naam: Moerassterrenkroos
Lat. naam: Callitriche stagnalis
Belichting: halfschaduw
Wintergroen: Ja
plantdiepte: 20 - 60 cm
De onderwatervorm bestaat uit stervormige blaadjes. Als de plant drijfbladeren vormt, houdt de zuurstof voorziening onder water op. Als de plant diep genoeg staat is hij wintergroen. De plant kan worden verland, waarna hij in november weer dieper moet worden gezet."

De plant groeit bij ons in het ondiepere deel van de vijver, rondom een kunstmatig eilandje. De bladaanzet lijkt bij de onze anders dan bij het moerassterrenkroos...

Nog meer suggesties? Het is wel leuk, zo'n vijver vol verrassingen.

Wat is dit?
Onderwerp gesloten