wat is dit voor soort vis

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 14/06/2006 - 19:56
koikarpertje

wat is dit voor soort vis

dit visje zat in mijn koi vijver en weet niet preccies wat dit is ik denk zelf ook iets van een karper maar wil het graag zeker weten komt ooit heeft iemand voorntjes in mijn watervalbak gegooit om ze te bewaren voor zich zelf en er zijn een paar overheen gesprongen in mijn eigen vijver de voorntje heb ik er allemaal uit maar toen zag ik dit visje en dit is geen voorn maar wil graag zeker weten of het een karper is

alvast bedankt

wat is dit voor soort vis
wo, 14/06/2006 - 21:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de vis baarddraden heeft is het een karper variant.

wo, 14/06/2006 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

volgens mij gewoon een voorn....

wo, 14/06/2006 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb gekeken maar zie geen baarddraden zoals mijn koikarpers dus zal denk ik wel een voorn dan zijn vondt het jammer vindt het een leuk visje en ik weet niet of ze groot worden en tussen de koikarpers kan blijven zwemmen

do, 15/06/2006 - 01:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijk inderdaad op een voorn.

Maar het kan even goed een Goudvis zijn die nog niet op kleur is.

Sommige Goudvissen kleuren vrij snel, anderen daarentegen behouden de natuurlijke kleur waaronder mogelijk ook deze.

Hij hoef dan niet deze kleur te behouden, soms verkleuren ze na jaren als nog.
Maar anderzijds kan hij ook deze natuurlijke kleur behouden.

Succes!

do, 15/06/2006 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is dus geen voorn, maar een karperachtige vis. Aan de hoogte van de vis is dit duidelijk op te merken. Maar het zou ook om een hybride kunnen gaan (kruising voorn/karper).

Zelf denk ik dat dit gewoon een goudvis is.

do, 15/06/2006 - 11:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is maar 1 soort karpers dat geen baarddraden heeft en dat is de Graskarper.

do, 15/06/2006 - 13:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een goudvis behoort ook tot de karperachtigen en heeft geen baarddraden, Sjuul. En naast de graskarper hebben ook de kroeskarper en de giebel geen bekdraden.

do, 15/06/2006 - 14:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat weet ik dat de goudvis behoort tot de familie van de karperachtigen, maar er is een duidelijk verschil in de goudvis en de karperachtigen.
Dan is de Giebel de eigenlijke oorspronkelijke naam voor de GOUDVIS met weer gekweekte varianten, of het boekje wat ik heb over de goudvis heeft een drukfout gemaakt.
Een goudvis is een triploide vis en heb ik meen ik al ééns vermeld, en een karper is dat niet, want dan cloon ik zelf mijn karperachtige.

Kroeskarper komt nog maar heel zelden voor.

Maar niet enkel de goudvis/giebel behoort tot de karperachtigen er zijn nog meer vis soorten die hier toe behoren en schud ik even met mijn mouw, de Brasem, Winde, Kopvoorn, Zeelt enz,

Zo stamt de hond van de Wolf af net hetzelfde als de jakhals, dingo, prairiehond enz, maar toch verschillen deze in soort, de dingo staat bekend erom dat die niet blaft.
Toch hebben ze allen verschillende eigenschappen en leefgewoonten.
Maar de oorsprong is de wolf.

De aap, de aapmens, homosapiëns, neanderthaler, zal ze wel door elkaar gooien maar ook wij behoren tot een soort en afstammeling.

za, 17/06/2006 - 19:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja als ik zo kijk denkt toch bijna iedereen dat het een karperachtige vis is. Ja ik hou hem nog ff in de vijver kijk hoe hij wordt want ik vindt het een leuk visje opzich en stel dat hij toch meer naar een karper trekt inplaats van voorn dan heb ik weer een karper in mijn vijver. En als hij nou toch nog verandert als goudvis of voorn kan ik hem altijd nog weg doen. Maar bedankt dat jullie gereageert hebben groetjes koikarpertje

wo, 21/06/2006 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

een karpertje

Onderwerp gesloten