Waterlelie

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/08/2007 - 01:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waterlelie

Afgelopen weekend heb ik mijn waterlelie weer eens uit de vijver gehaald, of moet ik zeggen heb ik de vijver van mijn waterlelie afgestroopt? In ieder geval twee kruiwagens met plant en blubber. Gelukkig heb ik een gezonde vijver (zonder vis maar met twee of drie kikkersoorten (1bruine en 2 groene), padden (Gewone, helaas geen Rugstreep) en salamanders, ook mogelijk twee soorten (Kam en mogelijk Kleine)), dus die was een paar uur later wel weer helder.

Mijn vraag, hoe herplant ik de waterlelie zodanig dat die zonder zo veel geduw, gescheld (sorry), en gesjouw in toom gehouden kan worden?

Ruud

wo, 08/08/2007 - 01:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

De groei van sommige waterlelie's is inderdaad nauwelijks te stuiten. Ik haal ook om het andere jaar de ergste scheuten eruit. Het jaar daarop is de plant zich serieus aan het herstellen en redelijk in toom. Maar daarna begint een enorme inhaalslag.
Geen idee, hoe dat te voorkomen. Misschien is een opsluitband, die men bij bamboe wel gebruikt een idee.
Gewoon volhouden, lijkt me het beste!
Sterkte!

za, 11/08/2007 - 21:51
Loesje66

Onze hovenier raadt aan, evenals een kennis met ervaring hiermee, om de plant te scheuren, de verschillende stukken naar believen in nieuwe manden te doen, flink te verzwaren en weer af te laten zakken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet aan begonnen ben, omdat ik eenzelfde situatie voorzie als bij jou Ruud!
Maar onze lelie wordt nu ook te groot en dan komen de bloemen niet zo goed uit, dus binnenkort.... Groet, Loesje

zo, 12/08/2007 - 02:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet binnenkort, maar het vroege voorjaar is de beste tijd om dat te doen. Zogauw je de eerste blaadjes kunt zien aan de wortelstok, is het de mooiste tijd om de scheuten in te korten of te verwijderen.

zo, 12/08/2007 - 19:12
Loesje66

Dag greenconnection, voordat ik je bericht had gelezen heb ik vandaag onze kleinste lelie uit het water getrokken. Een flink gevaarte evenwel. Helemaal schoongespoeld & verrotte stelen verwijderd. Een deel was buiten de mand gegroeid en viel uiteen in twee stukken. Die twee losse stukken ga ik nu in aparte mandjes terugplaatsen. We zullen zien of ze het redden, zo niet dan is het jammer maar hebben we nog drie andere grote lelies over. Die zal ik dan tot het voorjaar laten zitten (een ervan is vorig jaar finaal kapot gehageld, al het blad was kapot, maar dit jaar is hij alweer mooi geworden). Bedankt voor je tip, Loesje - wel jammer, in het najaar is het water beduidend aangenamer om in te sjorren dan het voorjaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag