Waterlelie nu pas in bloei?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/10/2007 - 14:33
Cumulus

Waterlelie nu pas in bloei?

Hoi,

Gisteren duikelde ik van verbazing bijna mijn vijver in (gelukkig is ie niet te diep) toen ik ontdekte dat mijn waterlelie die het al een ganse lente en zomer slecht doet (steeds vier of vijf kleine blaadjes) tóch nog bloemknoppen is gaan ontwikkelen. Nu vraag ik me af of die knoppen het nog gaan halen om open te gaan, of ik hier eveneens met de spreekwoordelijke vijgen na pasen te maken heb en het dus niks gaat worden?

Zijn er hier nog vijverliefhebbers die lelies zo laat in 't jaar plots zagen in bloei schieten en hoe is het bij hen afgelopen?

Misschien nog een bonusvraagje: mijn blauwe waterlelie zit nog in de vijver. Op welke manieren zou ik deze plant kunnen laten overwinteren en hoe lang zou hij het nog in de vijver volhouden (het duurt nog twee tot drie weken eer mijn tropische serre klaar is en de watertemperatuur bedroeg gisteren 12,8 graden).

Groetjes en bij voorbaat dank,

Hendrik

ma, 08/10/2007 - 18:02
gotcha

Hoi,Hendrik
Ook in mijn vijver heb ik nog bloeiende lelies,dus daar is niks mis mee.Heb dit vroeger nogal eens gehad.
Je vraag over de blauwe lelie laat ik over aan greenconnection,die weet daar wel een antwoord op.

ma, 08/10/2007 - 23:47
Cumulus

In elk geval bedankt voor de info die reeds gegeven is en nog moet komen :)

Heeft er trouwens (tweede bonusvraag) al eens iemand geprobeerd om waterlelies te kweken in een glazen aquarium? Ik zit dit nu te overwegen om hem in mijn aquarium te zetten als de serre klaar is om het groeiproces van dichtbij te volgen terwijl het lekker gezellig is met mijn visjes die er dan tussendoor zwemmen, maar ik heb schrik dat de kleigrond van die waterlelies het aquarium troebel gaat maken als er teveel waterbeweging is.

di, 09/10/2007 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

1ste vraag: bij de huidige temperaturen houdt de blauwe waterlelie het nog wel 3 weken uit.
2de vraag: Een waterlelie in een aquarium kan alleen als de bak zeer licht staat. Met de blauwe waterlelie zou je het kunnen proberen. Voor de gewone waterlelie's geldt dat ze in de winter snel in rust gaan. Ze willen dan een lagere temperatuur, dus niet geschikt voor in een serre.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag