polygala chamaebuxus 'grandiflora' en kalk

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/10/2007 - 14:21
Cumulus

polygala chamaebuxus 'grandiflora' en kalk

Hoi iedereen,

Een paar dagen geleden heb ik mijn vleugeltjesbloem (Polygalainfo-icon chamaebuxus 'Grandiflora') overgezet op hydrocultuur.

Volgens de info die ik op internet vind is dit een kalkminnende plant terwijl ik mijn plantencollectie die ik volledig op hydrocultuur heb groeien, steeds met regenwater wordt 'gevoed'. Er zal dus een zuur milieu ontstaan rondom de planten. Nu vraag ik me af of:

1. de voedingsoplossing die ik toevoeg (een anorganische standaardmeststof, voorzien van sporenelementen) het gebrek aan kalk aanvult zodat ik me er verder geen zorgen moet over maken

2. De plant zal langzaam wegkwijnen en een vreselijke dood sterven tenzij ik hem met kraantjes water giet.

3. De plant zal ook met kraantjeswater spoedig haar laatste adem uitblazen. Ik moet bijvoorbeeld vijverkalk toevoegen om het tekort op te vangen. Maar in welke dosering?

Nu ik hier toch over bezig ben: ik heb onlangs ook een hortensia (hydrangeainfo-icon macrophylum 'hovaria aubergine') op hydrocultuur gezet. Kan ik die kleur ook hier met het toevoegen van aluin veranderen en in welke consentraties.

Natuurlijk kan ik deze info ook achterhalen door zelf te experimenteren, maar vermits het planten zijn waar ik maar één exemplaar van heb en moeilijk verkrijgbaar zijn, zou ik het graag van de eerste keer goed doen.

Groetjes en dank bij voorbaat,

Hendrik

ma, 08/10/2007 - 16:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het feit dat planten van een kalkrijke regio komen betekent dat ze tegen hard water bestand zijn, niet dat ze dat nodig hebben. Met de Polygalainfo-icon heb ik geen ervaring maar ik zou of voor 1 kiezen of voor 1 met max 10-25% kraanwater (eens in de zoveel beurten met leidingwater spoelen).

di, 09/10/2007 - 22:50
anoniem (anoniem geplaatst)

Weest wel bewust dat de polygalainfo-icon vooral in de wintertijd moeilijk tegen vocht kan. De meesten verliezen de Polygala in de winter en voorjaar door teveel vocht.
Ik heb al jaren 2 verschillende Polygala soorten maar ben er al wel eeens een in het voorjaar en winter verloren. Mijn ervaring is dat ze beter tegen droogte dan vocht kunnen. Ze krijgen gewoon kraanwater en elke 14 dagen mest.

Onderwerp gesloten