waterpest

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/08/2011 - 04:05
sven christiaens

waterpest

Heb een vijver van 30 op 30 meter die bijna volledig overwoekert geraakt met waterpest!Heb enkele jaren geleden al eens geprobeerd om deze met de hand te verwijderen, maar nu is er bijna geen beginnen meer aan. Iemand tips om dit tegen te gaan of eventueel een methode om deze makkelijk te verwijderen? Eenmaal verwijdert,wat moet ik doen om het niet meer zover te laten komen?Graskarpers zou eventueel een oplossing kunnen zijn, maar zal toch eerst wat waterpest moeten verwijderen vrees ik? Als iemand nog een goed adres weet om graskarpers te kopen, mag je ook laten weten. Moet wel kanten van Belgisch Limburg zijn. Allesinds bedankt voor jullie reactie, want ben echt te einde raad!
Groetjes

do, 04/08/2011 - 18:00
RdB

Bi jhet reglmatig vewrwijderen van de waterpest verwijdert u ook het teveel aan voedingsstoffen uit het water, daardoor zal hergroei steeds langzamer gaan en zullen andere waterplanten de plaats innemen.

Ruud

vr, 05/08/2011 - 12:20
Luckyluke

Wel, zo heeft ieder zijn eigen problemen.
Bij mij wil geen enkele zuurstofplant groeien. Ik heb al vele malen waterpest, fonteinkruid, vederkruid, blaaskruid, enz geplant in substraat, geplant in vijveraarde,...en dus al veel geld uitgegeven. Maar de planten sterven atijd af (zie mijn eerder bericht). Spijtig dat je zo ver woont (ik ben van Ronse), anders kwam ik je waterpest ophalen.

Ik heb de moed bijna opgegeven en overweeg mijn vijver dicht te gooien.
Groet

vr, 05/08/2011 - 15:13
sven christiaens

Inderdaad spijtig dat je zover woont!Had je een gans jaar gratis van waterpest kunnen voorzien.
Groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag