welk filtersyteem?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 14/06/2006 - 21:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

welk filtersyteem?

Hallo

Ik heb een vraag omtrent een filtersysteem. Ik zie zoveel filtersystemen en ik weet niet wat ik moet nemen. Ik wil geen waterval of zo. Gewoon een simpele filter?

heeft iemand een suggestie? welk merk goed is?
wat voor soort filter?

Mijn dank ik groot

do, 15/06/2006 - 02:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heeft iemand een suggestie?

do, 15/06/2006 - 10:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Herman21,

Je kunt het zo duur maken als jezelf wilt en inderdaad er zijn heel veel filtersystemen maar dan zul je bepaalde systemen moeten gaan vergelijken afgestemd op jouw vijver.

Hiermee bedoel ik dat je dient te weten hoeveel liter water inhoud is van jouw vijver, om de capacitieit te kunnen berekenen hoeveel liter water per uur verwerkt kan worden? Hier moet dus ook de pomp op zijn afgestemd en de diameter van de slangen.

Een gemakkelijk voorbeeld: Stel je hebt een pomp die per minuut 500 liter water pompt, maar de filter kan maar per minuut 100 liter verwerken, dan wordt de pomp afgeremd.
Het mag niet te snel gaan maar ook niet te langzaam, maar je hebt ook te maken met verlies, wil zeggen de lengte van de slangen, bochten, opvoerhoogte en afstand.

Er is dus een groot verschil als het water 2 meter moet afleggen en twee bochten om door de filter te gaan, ofwel 4 meter moet afleggen en door 4 bochten.

Dan kom ik aan een ander punt de vis bezetting en welke vissen ook dat heeft er mee te maken, heb je mengel moes, Koi of beiden rond zwemmen.

Wanneer je al deze zaken opneemt dan kun je een keuze maken en denk ik dat je met een biologisch filter moet gaan werken.
Ik ga geen vermelding doen van die of dat merk moet je nemen, maar ik kan je wel zeggen dat er twee merken bestaan en goed zijn dat is Oase en Messner.
Van Oase weet ik dat ze bekwaam zijn en goed advies geven om de juiste keuze te maken als ze beschikken over jouw wensen.
Neem kontakt op met een dealer ofwel recht streeks en informeer.

https://tinyurl.com/y2k5qshf

do, 15/06/2006 - 15:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je antwoord sjuul!

Maar weet je misschien nog een site waar duidelijke voorbeelden staan van hoe je een filter installatie kan opzetten?

bedankt alvast

vr, 16/06/2006 - 01:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

zit er bij jou geen goed tuincventrum of een vijverspecialist in de buurt die je er mee kan helpen een besluit te nemen en voor je te leveren en eventueel te plaatsen.
Waar woon je misschien weet ik er nog 1 voor je.

groeten

Onderwerp gesloten