zieke steur

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/04/2007 - 19:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

zieke steur

(15-04-2007)ik heb 2 steurs en een daarvan is niet meer zoals hij moet zijn.hij ligt rustig op de bodem soms een beetje schuin op zn zij en af en toe zwemt hij als n gek door de vijver en lijkt het wel alsof hij stuiptrekkengen heeft.gisterenavond had hij hier nog geen last van pas vanmorgen of vannacht,ik heb verder een vierkant vijver met rechte wanden,gehele dag half zon half schaduw,een uvc-filter,bio-filter,zuurstof pompje en er zwemmen nog 8 sarrasa'"s bij,en voer strooi ik op de bodem op een vaste plaats,mijn waterwaarde's zijn goed(vrijdag nog getest),al heb ik sinds afgelopen week last van draadalg en denk ik zelf dat het daaraan ligt,misschien iets in zn kieuw ofzo? ik hoop dat iemand mij kan helpen en genoeg onfo heeft,

zo, 15/04/2007 - 20:43
Sjuul

Hoe ligt de steur er bij in een U vorm dat uitziet alsof ie is krom getrokken?

zo, 15/04/2007 - 21:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja,tis niet echt een u-vorm,maat zn staart is wel n beetje gebogen

ma, 16/04/2007 - 11:42
Sjuul

Dan heeft de steur waarschijnlijk teveel lucht binnen gekregen! en is dit het begin van krom trekken, ook wel dwarsleasy genoemd.

Je dient de steur onderzijn buik te masseren/wrijven in de richting naar de mond, zodat het teveel aan lucht eruit kan.

Als de staart krom blijft dien je de steur te gaan spalken met twee houten latjes langs zijn lichaam, hierbij dienen de borst en buik vinnen vrij te blijven.
Om de steur te spalken kun je het best gebruik maken van een panty die je over de staart trekt naar voren toe tot aan de vinnen.
Ofwel gebruik je verband om te spalken, dat gaat gemakkelijker dan de panty.
Laat deze zeker 24 tot 48 uur gespalkt.
Zorg ervoor dat ie goed kan ademen, en voor genoeg zuurstof.
Voor behandeling houd je de steur in het water en haal hem er absoluut niet uit!.

Als er na 24 of 48 uur geen verbetering optreedt of erger is geworden dan moet je de steur laten euthaniseren, want een normaal leven is voor de steur niet meer mogelijk, en zal op de duur vanzelf komen te overlijden omdat zijn ingewanden verdrukt raken.
Dit is hetzelfde als een maag torsie bij honden.

succes

za, 21/04/2007 - 09:36
Sjuul

Zeker geen succes en is de steur naar het land der hemelen.?

zo, 22/04/2007 - 21:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

helaas het was te laat,maar bedankt voor je advies,en ik hoop het in de toekomst niet meer nodig te hebben,maar hoe kon het dat de steur teveel lucht had binnen gekregen?

wo, 25/04/2007 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn steur is vandaag ook overleden :( het was mijn eerste steur en ik kreeg hem voor mijn verjaardag op 15-04-2007 dus ik heb hem 10dagen gehad ik denk dat hij is overleden tijdens het overzetten toen ik de vijver wou proper maken want ik was even naar binnen even een iets drinken en toen zag ik dat mijn papa bezig was met de vissen er terug in te zetten maar het temperatuur verschil was te groot en hij is overleden aan een hart-stilstand :(
Maar ik heb eigelijk nog een vraagje, ik heb tegenwoordig last van algen en andere drek in mijn vijver en die algen nemen al het zuurstof weg, kunnen jullie me een vijver plant aanraden die zuurstof maken?

Onderwerp gesloten