Zonnebaars/ winde

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/09/2004 - 13:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonnebaars/ winde

Ik heb een vijver van zo'n 3.5 m3 met daarin goudvissen, koi, sarararara of zoiets, grondels, enz enz.
Nu hoorde ik dat het aan te raden is om er een zonnebaars in te zetten of een paar windes om de parasieten die er eventueel zouden zijn tegen te gaan.
Om welke aantallen zou het dan moeten gaan, ik heb er wel een paar stekelbaarsjes inzitten helpen die ook tegen parasieten ?
Vijver is helder en volgens mij in bilogische evenwicht, en voorzien van diverse soorten waterplanten (waterpest, kikkerbeet, lelie, enz enz)

zo, 05/09/2004 - 20:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Plaats nooit meer als 1 zonnebaars want als je hier een mannetje en een vrouwtje van plaatst kan dit problemen gaan geven
Windes zijn scholen zwemmers minimaal 3 tot 5 windes
Plaats niet teveel vissen op 3 en halve kuub
Groet, Gerrit
www,koieagle.nl

zo, 15/05/2005 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat er al te veel vissen zijn en te weinig ruimte voor een zonnebaars, zelfs al is het er maar 1. Als er niets te eten is gaan ze met de gezonde vissen verder, zeker de grondels (die waren bij mij ook als eerste slachtoffer van mijn zonnebaars), of je moet hem wormen bijvoeren (ze worden best wel tam als je geduld hebt). Ik heb ook een zonnebaars, en die doet perfect zijn werk qua parasieten, slakjes en jonge vissen hebben geen kans. Maar hij heeft in de winter toch ook wel andere vissen aangevreten. Misschien kun je wel denken aan een dwerg zonnebaars, die worden niet zo groot als de reguliere zonnebaars die 15cm lang word en een hoop eetlust heeft. Ze zijn alleen iets minder regulier verkrijgbaar, meer in aquarium zaken omdat ie daarvoor gekweekt wordt.

do, 11/08/2005 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonnebaars is prima tegen parasieten maar ook tegen muggelarven. Als je een mannetje en een vrouwtje uitzet, krijgen ze waarschijnlijk veel jongen. Voor het controleren van muggen is dit ideaal (er zijn altijd zonnebaarzen van verschillende afmetingen aanwezig om muggenlarven aan te pakken), maar sommige vinden dat er dan teveel vis in komt.

Zie ook https://tinyurl.com/y5y5c3da

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag