zwemvijver : hoe helder houden????

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/05/2006 - 22:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

zwemvijver : hoe helder houden????

Onze tuinaanlegger is bezig met de aanleg van een kleine zwemvijver (8 m x 3 m zwemgedeelte en 2 m x 3 m plantengedeelte).
Als je de tuinaanlegger moet geloven, dan heb je met een eenvoudige zuivering van lavastenen en de juiste planten, een perfecte filtering en kristalhelder water. Wanneer ik echter op het discussieforum kijk, dan zie ik dat heel wat mensen problemen hebben met algen, groene vijvers, slib enz... dus ik vrees er een beetje voor en begin nu al schrik te krijgen dat mijn zwemvijver binnen de korste keren een modderpoel wordt !
Wat kunnen jullie mij het beste aanraden. Ik ben een echte leek en vertrouw nu wat de zwemvijverbouwer zegt, maar ik ben toch een beetje te nuchter om te geloven dat we binnen enkele weken kunnen zwemmen in een vijver die er zo helder uitziet als een zwembad. Is het nodig van een stofzuiger aan te schaffen. Ter info : de zwemvijver is gemaakt in polyesterbeton en is 1.10 m diep, het is niet de bedoeling om er vissen in te houden en de zwemvijver ligt in het midden van een vrij zonnige tuin (in het zuidwesten).

wo, 31/05/2006 - 10:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

De tuinaanlegger kan gelijk hebben, ik ken mensen die filteren via een planten filter en ik zelf ook en hebben kraakhelder water.

Maar toch moet ik werken met een UVC lamp anders wordt mijn water groene erwtensoep, omdat de vijver de gehele dag zonlicht heef zuidwesten.
Als je er geen vissen in houdt is er ook geen verontreiniging van het water en niet belastend.
Het 1ste jaar zul je geen last hebben van groenwater, en moet alles rijpen.
Mocht je dus toch nog groenwater krijgen die kans zit er dik in zul je met een UVC moeten gaan werken.
Groenwater krijg je dus ook als je de pomp uit zet en niet alle dagen laat draaien, de filter wordt uitgeschakeld en is niks meer te filteren.

wo, 31/05/2006 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie. Toch geruststellend. Afwachten dus...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag