Abbesijnse gladiolen eruit voor de winter?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/05/2009 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Abbesijnse gladiolen eruit voor de winter?

Ik kocht een zakje Abbesijnse Gladiolen (gladiolus calanthus). Er staat niet op de beschrijving of ze in het najaar de grond uit moeten. Ik vond wel wat beschrijvingen via Google, maar die waren nogal tegenstrijdig.
Ik hoop dat ze er niet uit hoeven, want ik heb er een vreselijk hekel aan en heb het liefst bollen die gewoon kunnen blijven zitten.

M.vr.gr.
Trudy

vr, 01/05/2009 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

In de afgelopen strenge winter zouden ze bevroren zijn. Bij een 'normale' winter kun je de bollen wat afdekken met wat blad of takken conifeer.

za, 02/05/2009 - 01:16
ipomea01

hallo Trudy, wil je net als ik niet graag rooien, plant dan alliums, je zult versteld staan van de schoonheid, een variant is de Bulgaarse ui, een gewas om aan te bevelen, eenmaal geplant, geen omkijken naar.
Hij heeft elk jaar gebloeid met vele stengels, maar dit jaar, na die zeer strenge winter, is het net of de bloemen erop gegooid zijn, ze zijn nietmeer te tellen ,een echte aanrader, groetjes viooltje

za, 02/05/2009 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

@Greenconnection: dank je wel voor je antwoord :-)

@Viooltje: ik héb nu eenmaal de Gladiool gekocht en daar ging mijn vraag dus ook over. Lief dat je een natwoord geeft, maar ik heb er niets aan ivm mijn vraag.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag