Acer palmatum 'Bloodgood'

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/09/2012 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Acer palmatum 'Bloodgood'

ik heb sinds 2 jaar, in half schaduw en geen hete zon, 2 rode Acerinfo-icon palmatum Bloodgood boompjes van plm 2 meter hoog in 2 grote borders er staan in beide borders de zelfde planten er omheen staan nu gaat bij 1 boom het blad krullen en er droog uitzien en valt af de boom is nu al bijna kaal de andere is nog vol in blad en mooi van kleur wat kan de oorzaak zijn en wat kan ik er aan doen?

mvg Ria

zo, 23/09/2012 - 02:00
Draco

Acerinfo-icon wortelt vrij oppervlakkig. Dit verschijnsel kan duiden op droogte. Mijn Acers zien er ook niet florisant meer uit. Weliswaar viel er af en toe een flinke plens regen maar de laatste maanden was dat sporadisch het geval en is het hier althans overwegend vrij droog geweest. Je kunt het proberen met een plens water al heeft dat momenteel niet zoveel zin meer omdat de herfst nadert.

zo, 23/09/2012 - 11:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Acerinfo-icon palmatum Bloodgood

hartelijk dank voor de tip ofschoon ik heel regelmatig water geef dan is er nog de vraag waarom is het ene boompje op sterven na dood en het andere boompje nog mooi?

gr Ria

zo, 23/09/2012 - 12:14
tuinprins

Kan ook een geval van verwelkingsziekte (verticillium) zijn. Aan deze ziekte is helaas niets te doen. Je kunt slechts afwachten en kijken of de plant volgend voorjaar uitloopt. Als de plant dit niet doet of zeer slecht dan kun je de plant het beste verwijderen. Plant in ieder geval niet opnieuw een Japanse esdoorn op die plaats want de kans is reëel dat de verwelkingsziekte ook bij de nieuwe plant toeslaat.

Gegroet, de tuinprins

zo, 23/09/2012 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

hartelijk dank voor uw reactie ik hoop dat dit niet het geval is ik begrijp van u dat ik even moet afwachten tot volgend voorjaar .als er dan geen blad aan komt moet het boompje eruit en weggegooid worden

gr Ria

Onderwerp gesloten