african beauty -eucomis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/07/2004 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

african beauty -eucomis

deze plant heb ik twee jaar geleden in de bloei gekocht,de bloem lijkt op een ananas met boven op de bloem een soort pluim van bladeren. tijdens de rustperiode moet de plant op een koele plaats staan en in die periode ook geen water geven( van ong.nov-tot mrt.)alle bladeren verdrogen dan ook ,en daarna komt de plant vanzelf weer op Nu heb ik ondertussen al 7 uitlopers,veel blad, maar bloeien doet hij nu niet meer.Waaraan ligt dit, bloeit hij misschien eens in de zoveel tijd of moet ik iets anders doen om de bloei terug te krijgen. alvast bedankt voor eventuele tips.

ma, 02/08/2004 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het een ananas is, is dit een bromelia soort.
Een bromelia bloeit maar een keer uit een koker.
De struik die op de vrucht groeit kun je afsnijden en er een nieuwe plant van maken.( In de grond zetten en laten wortelen).

De opkomende scheuten worden ook nieuwe planten.
Om ze in bloei te laten komen, moet men ze met ethyleen behandelen. (De planten moeten wel voldoende volume en ouderdom hebben, denk aan mensen)
Ethyleen komt vrij bij rijpend fruit.
Als Men rijpend fruit in de koker stopt en men dekt het af, zodat het ethyleen door de plant opgenomen kan worden,heeft men kans dat hij gaat bloeien en weer vrucht gaat dragen.
groetjes Jan Piet

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag