balkonplanten?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/12/2002 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

balkonplanten?

wie kan mij helpen aan een aantal goede tips voor ons balkon? wij wonen op de 17e verdieping met een balkon op het zuiden van ca 1.20 bij ruim 10 m. graag zou ik willen weten welke planten geschikt zijn voor ons balkon en liefst ook meerder jarig zijn, zodat het wat voller wordt. Klimplanten, potplanten, hangplanten, alles is welkom. vast bedankt

wo, 04/12/2002 - 15:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarom geen cactus? Sommige soorten zijn perfect winterhard indien droog, en op een balkon is het meestal wel droog. Geschikte soorten die niet klein blijven zijn: Cleistocactus strausii, Opuntia (verschillende soorten: phaeacantha, engelmannii, linguiformis, camanchica, polyacantha, ...). Trichocereus pasacana, ... En dan zijn er nog vele andere soorten die kleiner blijven. Als je meer info wilt hierover, laat het me maar weten.

Groetjes,

Pieter

do, 05/12/2002 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je tenminste van cactussen houdt ... En anders: alles wat van zon houdt, voelt zich lekker in een goede pot op zuiden, dus petunias, geraniums, rozen, oleander, enz. Gewoon naar het tuincentrum gaan en meenemen wat graag in de zon staat, dat zie je wel op de labeltjes die aan de planten hangen. Nog wel even aan denken: in een warme zomer moet je op het zuiden vaak echt wel twee keer per dag water geven!

Thea.

do, 05/12/2002 - 10:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, geraniuminfo-icon (Pelargoniuminfo-icon) en Nerium oleander zijn inderdaad wel goede balkonplanten, maar denk ook aan de winter. Deze soorten moeten bij zo'n 10°C overwinteren. Mensen die op een appartement wonen hebben meestal geen kamer die daarvoor speciaal voorbehouden is. Een roos ? Ik weet niet als dat goed in potten te kweken is. Indien dit wel het geval is, ben ik akkoord dat dit mooi kan zijn. Schiet me net binnen: een krulwilg. Maar deze heeft wel (zeer) veel water nodig als hij in een pot staat.

Groetjes,

Pieter

wo, 11/12/2002 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

of: beplantte schalen, of langwerpige bakken met wat alpine/rotsplantjes en leuke kleine steentjes en rotsblokjes erin decoreren, laat je informeren bij tuincentrum hierover. meestal kan je veel plantjes plaatsen op de vierkante meter, en niet al te veel onderhoud. Nadeel: hoogtij bloei van de meeste alpineplanten is rond mei/juni, en je moet het leuk vinden. Eventueel aanvullen met seizoengebonden gewassen?

groetjes gentiaan.

zo, 02/03/2003 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op een terras van 80 m2 heb ik een 60-tal vrij grote kuipplanten(niet-winterhard) staan.

Hierbij een tip voor het watergeven: koop het volgende:- zwarte rubberslang van 3/4 " met daarbij dunne druppelslangetjes en druppelpennen plus een kleine bevloeiingscomputervan bv. Gardena.De pennen zijn te koop in verschillende soorten naargelang het gewenste debiet.Elke plant heeft zijn persoonlijke waterbehoefte, in het begin is het dus experimenteren: 1 of meerdere pennen per pot,met of zonder schaal.In het begin is zeker uitzoeken, maar niets is zaliger dan van Uw terras te genieten terwijl Uw planten automatisch water krijgen.

ma, 31/03/2003 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onlangs is een handig boekje verschenen: 'Tuinieren op de vierkante meter'. Het boekje bevat veel tips en ideeen voor het creatief benutten van elke schaarse vierkante meter op bv. balkon of binnenplaats. En welke planten en bloemen daar geschikt voor zijn. Meer info op https://tinyurl.com/yxjjb2v7

wo, 10/03/2004 - 20:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een vraag, is het mogelijk om een appel of andere fruitboom in een grote pot te houden?
Ik heb een balkon van 1,20x 4,5 meter en wil het graag zo groen, maar ook funcioneel houden, dwz zitten

Onderwerp gesloten