Bamboe haag aanplanten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/08/2003 - 02:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bamboe haag aanplanten

Welk Bamboe soort kan ik het beste planten voor een dichte, snelgroeiende haag, op zandgrond en waar kan ik deze planten ergens bestellen?

ma, 04/08/2003 - 02:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

1. realiseer je goed dat vele bamboes enorme woekeraars zijn, die practisch niet uit te roeien zijn.Er verschijnen regelmatig op dit soort forums berichten van wanhopige tuiniers over dit onderwerp.
2. ze worden verkocht bij tuincentra en bij de vele bamboekwekerijen die je onder meer via google kunt vinden. Maria

ma, 04/08/2003 - 16:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maria heeft gelijk over dat woekeren. Een oplossing zou kunnen zijn de bamboe's in containers in de grond te graven en ze daar in te laten. Op die manier kunnen ze niet buiten de containers groeien. Overweeg ook eens een heg te plaatsen van snelgroeiende bloeiende heesters zoals bv.
meidoorn of rugosarozen, veel mooier en kleuriger en ze worden ook breed maar woekeren niet! Succes!

ma, 04/08/2003 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een nadeel van bamboe dat ik nooit ergens lees is dat bij de bladvorming steeds het verdorde beschermblaadje afgestoten wordt en dus afvalt. Bij flinke bamboe blijf je vegen.

di, 02/09/2003 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fargesiainfo-icon is een niet woekerende bamboe-soort waarmee je een prachtige haag kunt maken.

wo, 12/01/2005 - 01:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat er nog steeds veel vooroordelen bestaan over bamboe. Overal op dit forum lees ik "help" en nogmaals "help".
Bamboe is een werkelijk schitterende plantensoort wat je tuin een exotisch uiterlijk geeft en prima groeit in ons klimaat. Met wat kleine voorzorgsmaatregelen is een bamboe makkelijk in toom te houden. Ook lang niet alle Bamboes doen woekeren.
Over de vraag: ik zou adviseren een Phyllostachysinfo-icon Aurea. Plant ze in het voorjaar en gegarandeerd dat je het jaar daarop een mooie grote dichte haag hebt. De Aurea is polvormend, dus niet woekerend. Wel veel water geven op een zandgrond, zeker het eerste jaar. De Aurea is bij ieder groter tuincentrum ruim verkrijgbaar in alle maten tegen een schappelijke prijs.
Die zogenaamde rommel wat werd genoemd, de schutbladeren, moeten juist blijven liggen. Ten eerste beschermen ze de grond tegen uitdroging en vorst, ten tweede bevatten deze bladeren essentiele voedingsstoffen voor de Bamboe welke langzaam en geleidelijk worden afgegeven. Liggen laten dus!

Willem

Onderwerp gesloten