bamboe verwijderen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/05/2004 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

bamboe verwijderen

de wortels van mijn bamboe duiken overal in de tuin op.Hoe kan ik dit onder controle houden,of hoe kan ik deze plant het beste verwijderen samen met al die ontzettende vele uitlopers!

za, 22/05/2004 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik denk dat dat moeilijk gaat,de wortels woekeren overal diep onder de grond,heb er zo ook in mijn tuin en soms breek ik gewoon een wortel af:)
zoek aanders eens op google :)

zo, 23/05/2004 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb dat probleem ook gehad, heb de tuin omgespit twee spades diep. En in de grond gewoeld als een mol om alle wortels en stukjes eruit te zoeken en ja hoor nu een jaar later nog geen enkel stukje bamboe te bespeuren. Natuurlijk kan je deze klus niet alleen doen het is een uitputtend karwei, maar wij hebben de strijd tegen de bamboe gewonnen.

zo, 23/05/2004 - 16:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb prachtige grote pollen bamboe, die juist niet door mijn tuin gaan.
Mijn geheim? Ik heb ze in grote speciekuipen in de tuin geplant. je kan op deze wijze prachtig genieten van bamboe, zonder dat je last heb van die uitlopers.
(ps, wel gaten in de speciekuip maken, voor de ontwatering)

Groet,

Karen

zo, 23/05/2004 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

maar met bamboe in een speciekuip moet je ook weer oppassen, is mij door een expert verteld. Op een bepaald moment is de wordtelkluit nl. zo groot, dat er geen grond meer in de kuip zit. Tijdens drogere perioden moet je dan flink watergeven, anders verdroogt de plant. Ook in de winter wil dit nog wel eens gebeuren...

zo, 23/05/2004 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

er bestaat ook nog zoiets als rhizoombarrièredoek te koop bij bamboe kwekers, de wortels gaan er niet door wordt ingegraven tot op voldoende diepte

za, 19/06/2004 - 20:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn bamboesoorten die een mooie pol vormen en niet woekeren.
De enige manier om bamboe onder controle te houden is inperken en isoleren d.m.v. bv. een speciekuip. Wel oppassen. na verloop van tijd kan de kuip verweren.

Onderwerp gesloten