beplanting talud/geluidswal

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/10/2006 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

beplanting talud/geluidswal

Tussen ons perceel en het perceel van de buren hebben we 3 jaar geleden een geluidswal aangelegd (40mx2m). We hebben getracht om deze 'wal' te beplanten met bloemenzaad maar dit is helaas niet gelukt. Graag willen wij nu de geluidswal beplanten met (hoge niet te snoeien) grassen. Heeft iemand een suggestie voor soort en/of combinatie?

vr, 06/10/2006 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook grassen hebben onderhoud nodig, in het begin bv.veel wieden .En ze moeten jaarlijks gemaaid worden.
Ga eens bij een grassenkweker kijken nu is er nog veel te zien.

zo, 08/10/2006 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ik een tip mag geven zou ik de wal beplanten met hederainfo-icon helix ongeveer 4 op een vierkante meter als bodembedekker
en op plekken waar u praivicy wilt wat hoge siergrassen mischantis of pennisetuminfo-icon neerzetten zo hebt u weing onderhoud aan de wal en en het is een mooi groenblijvend rustig beeld.

Onderhoud: Twee tot drie keer per jaar de hedera bij de randen met een heggeschaar even snoeien. en tot de hedera de bodem heeft bedekt het onkruid verwijderen( dit duurt meestal een seizoen)wel blijven bemesten het eerste jaar! succes

Hendrik Jan de tuinman

ma, 23/10/2006 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
ik heb ook een talut, al jaren.
Na enkele goede tips hier op het forum heb ik er klimop op geplant.
Resultaat: een mooie volle ,steeds groene bedekking.bijna onderhoudsvrij, inderdaad zoals hierboven reeds beschreven, gewoon de zijkanten eens bijknippen. Bij mij zitten er ook vaak vogels in, er zat de voorbije zomer zelfs een nestje in?
Ik vermoed van de winterkoning? Succes ermee.Marleen

Onderwerp gesloten