losse haag

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/10/2006 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

losse haag

Wij zouden een nieuwe haag willen aanplanten en nu las ik over een zogenaamde 'losse haag'. die zou minder snoeiwerk vragen en een minder strak uitzicht hebben. heeft hier iemand ervaring mee? Wat zijn er de voor- en de nadelen van?

alvast bedankt!

do, 05/10/2006 - 23:58
tuinprins

Losse hagen kunnen mooi zijn maar vragen veel meer plaats dan gewone, strakgeknipte hagen. In tuinen met weinig ruimte zou ik ze niet aanraden. Ook als U zelf een zogenoemde 'nette' tuinier bent die ook struiken kortwiekt omdat het anders van die wilde bossen worden dan zou ik ook niet kiezen voor een losse haag.

Als U genoeg hebt van het knippen van hagen dan zou ik een houten schutting neerzetten en daar wat klimplanten tegenaan planten.

Gegroet, de tuinprins

vr, 06/10/2006 - 12:55
JP.Bosch

Hallo Dodo,de tuinprins heeft gelijk hoor wat die losse hagen betreft.Je moet toch rekening houden dat ze makkelijk 2 a 3 meter aam de basis kunnen uitdeinen en als je ze dan moet gaan beginnen in te korten zoals een gewone haag,-uit noodzaak-,dan is het om zeep.Een losse haag,zeker als je bloemdragende struiken heb is wel heel mooi,maar je moet er de plaats voor hebben.
Tuinschermen vind ik persoonlijk de laatste oplossing want meestal krijg je hierdoor problemen met je buren ongeacht of het nou mag of niet.Mijn buurman zijn tuin grens aan de mijne maar onze huizen niet.Toch weet ik zeker dat hij moord en brand zou schreeuwen mocht ik dit doen.Een vriend van mij heeft een vijftal jaren geleden een oude pastorij gekocht om te restaureren en te wonen,zijn tuin is 50m lang en 15m breed en heelemaal ommuurd 3 meter hoog.Dat vind ik dus ideaal,van niemand geen last meer.
Groetjes succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag