Beschermen Aquilegia tegen vraat

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/04/2016 - 10:20
edvr

Beschermen Aquilegia tegen vraat

Help, mijn aquilegiainfo-icon Ruby Port planten worden helemaal kaal gevreten en ik weet niet goed waardoor. Zie de foto.
Heeft iemand een idee wie deze plant eet? De andere planten in de border worden met rust gelaten. Ik kom op engelse sites wel tegen dat de Sawfly Larva hiervoor verantwoordelijk is, maar die heb ik nog niet met het oog ontdekt. (http://tinyurl.com/y2ccdtuf)
Wat kan ik doen om deze plantjes te beschermen?

Beschermen Aquilegia tegen vraat
ma, 11/04/2016 - 16:52
marida

Dat ziet er inderdaad niet leuk uit. Ik kan me niet voorstellen dat het van slakken komt, want ik heb altijd vrij veel slakken in de tuin, maar de akelei daar blijven ze vanaf. Bij mijn ouders vreten de konijntjes wel eens het een en ander op. Kan dat bij jou het geval zijn? Of zitten er geen konijnen in de buurt? In dat geval zou je kippengaas eroverheen kunnen spannen om ze te beschermen. Maar daar heb je natuurlijk niks aan als het om een kever, rups of slak gaat...

do, 14/04/2016 - 00:49
edvr

Bedankt.
Inmiddels heb ik gelukkig de oorzaak gevonden en 15 rupsen mijn tuin uitgezet. Deze jongens hielden hotel in de naastgelegen Geraniuminfo-icon dilys plantjes (die ze wel met rust lieten).
Het is nu gelukkig opgelost, hopelijk herstellen de plantjes dit seizoen nog met nieuw aan te maken takken/blad.

Onderwerp gesloten