Gaten in (onbekende) haag wegwerken / snoeien

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/04/2016 - 12:21
Ralphke

Gaten in (onbekende) haag wegwerken / snoeien

Beste,
Wij wonen sinds kort in ons nieuwe huis. In de tuin staat een haag zoals op de foto. De gefotografeerde kant is de zuidkant, de onderkant krijgt, door een schuurtje, weinig tot geen zon.
Nu zitten er gaten in deze haag, zoals te zien op de foto's. De haag staat er al een tijdje, lijkt me, gezien de dikte van de stammen.
Grote vraag: welke haag is dit en hoe krijg ik deze gaten mooi opgevuld zodat ik een strakke haag krijg / zodat de stammen niet meer te zien zijn?
Tevens de vraag of de gaatjes in de bladeren kwaad kunnen en hoe ik deze weg krijg?
Ik heb mijn best gedaan deze antwoorden op deze site te vinden, maar ze helaas niet gevonden.
Alvast enorm bedankt voor jullie input!

Gaten in (onbekende) haag wegwerken / snoeien
do, 07/04/2016 - 12:22
Ralphke

Extra foto, de onderkant van de haag:

Gaten in (onbekende) haag wegwerken / snoeien
do, 07/04/2016 - 12:23
Ralphke

Extra foto:

Gaten in (onbekende) haag wegwerken / snoeien
do, 07/04/2016 - 12:40
Batdah

Dit is prunusinfo-icon laurocerasus, weet even niet welke cv ik vermoed Rotundifolia. Zo te zien heft de haag een meeldauwaantasting gehad, als gevolg van te laat gesnoeid te zijn waardoor de hergroei onvoldoende afgerijpt is. Of de gaten vanzelf dichtgroeien is moeilijk te zeggen, wacht even een seizoen af. Mochten de gaten niet dichtgroeien dan kun je denk ik beter de haag heel ver terugzagen. Maar ik vermoed dat dit niet nodig zal zijn omdat onderaan veel jonge scheuten zitten.

do, 07/04/2016 - 12:45
Ralphke

Wauw, dat is een snel antwoord. Bedankt daarvoor!
Ik heb echter hier nog een vraag hierover, sorry daarvoor, ik heb (nog) niet heel veel verstand van hagen :-|
- Met heel ver terugzagen wordt bedoeld tot 40cm boven de grond (lees ik mbv Google), alleen, dat wordt lastig aangezien de laurierkers een tuinscheiding vormt met de achterburen. Kan ik ook alleen mijn kant terugsnoeien of enkel één stronk terugzagen?
Wederom alvast bedankt voor jullie antwoord.

do, 07/04/2016 - 13:18
Batdah

Kijk het eerst even aan omdat de scheuten onderaannog niet uitgegroeid zijn, ga je in de toekomst terugzagen dan kan het volstaan een kant te doen bij voldoende licht maar het mooiste wordt de haag door alles in te korten omdat het geheel dan verjongd wordt.

do, 07/04/2016 - 18:14
satomi

Ga evt. in overleg met de buren en leg je probleem uit. Misschien willen zij ook graag een haag zonder gaten.
Wij hebben hier een dergelijke haag die totaal verwaarloosd was. Ze was minstens 2 meter breed uitgegroeid... We zijn begonnen met terugzetten tot 50 cm en de dikke dode takken te verwijderen. Nu wordt ze ieder jaar rond april gesnoeid en evt. in juli nog eens als ze hard is gegroeid. Die open plekken zijn in een jaar of twee, drie weer dicht.

Onderwerp gesloten