Bijen in de grond

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/06/2004 - 14:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bijen in de grond

Afgelopen weekend haalde m'n man achter het tuinhuisje een paar pallets weg omdat hij er een afdak wil maken en toen zat er een bijennest onder. Het nest zit in de grond. Ze kunnen niet blijven zitten, dan worden ze zometeen bedolven onder het één of ander.
Hoe krijg je ze weg zonder dat ze er onder lijden? Ik weet niet of het wilde of tamme bijen zijn, ze hebben een oranje/bruin lichaam en een zwart hoofd.

ma, 21/06/2004 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste anoniem,
Er bestaat zoiets als de aardbij. Die gebruikt een holletje in de grond om een nest in te bouwen. Verplaatsen is geen optie, maar wachten tot het bijenvolk van de winter het loodje legt is dat wel.
Als ik het goed heb, behoort de aardbij (en het is geeneens 1 april, zeg...) tot de beschermde diersoorten, dus je zit in de prijzen door dit te posten ;)
Groet,
Leo

ma, 21/06/2004 - 16:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien kan je best raad vragen bij een imker, het zijn wel geen honingbijen maar zij kunnen je misschien het beste raad geven, of ander via internet(google) een site over imkers en dan via mail raad vragen
België:home.tiscali.be/gilvandevelde/
Nederland:www.leudal.info/imkers%20index.htm
SUCCES

di, 22/06/2004 - 10:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een imker opgebeld en het blijkt om aardhommels te gaan. Een aardbij bestaat volgens hem niet, dat is alleen een fout gespeld vruchtje.
Maar goed, de hommels zijn verplaatst. Zij blij, wij blij.
Bedankt voor uw reacties.

zo, 14/08/2005 - 17:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

kunnen deze bijtjes steken? ben nogal allergisch voor steken,en heb ook waarsch.deze bijtjes in de grond . beetje lastig met onkruid verwijderen!

di, 30/05/2006 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoemden deze beestjes ook? Ik heb nl. iets zoemends onder mijn gras en heb nog niet kunnen zien wat het is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag