bijen/hommels

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/07/2006 - 11:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

bijen/hommels

Hallo,

Wij willen heel graag in onze voortuin en achtertuin leuke vrolijke planten/bloemen. maar nu ben ik heel bang voor hommels/bijen. Wat voor planten/bloemen trekken die beesten niet aan? wat zijn bv planten/bloemen die niet afhankelijk zijn van bestuiving dmv insecten maar dmv de wind?

Zou iemand mij kunnen helpen?

Mvg,

Marleen. A

di, 25/07/2006 - 13:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neem in ieder geval geen lavendel. Op mijn lavendel stikt het van die beestjes.

di, 25/07/2006 - 13:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grassen zijn windbestuivers
Coniferen doen het ook zonder bijen
Verder veel niet of nauwelijks opzichtig bloeiende struiken en bomen. Dus geen vrolijke kers of appel, maar een hazelaar

Vrolijke planten en bloemen kan je beter weglaten aangezien de bloemen zo vrolijk zijn om insecten aan te trekken...

di, 25/07/2006 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een tuin zonder bijen lijkt me erg moeilijk te realiseren, er bestaan wel wat planten met niet fertiele bloemen, ik denk dan bvb aan Hydrangeainfo-icon (Hortensia) waarop ik niet veel insecten zie zitten, maar de meeste bloemen willen net insecten te lokken..

Bovendien kan ik je verzekeren dat er geen reden is om angst te hebben van bijen en hommels. Deze dieren zijn helemaal niet aggresief en zullen alleen overgaan tot prikken als je hen lastig valt. Ik ben nog nooit gestoken door een hommel, en éénmaal door een bij (toen ik op blote voeten door de tuin wandelde en op een bij trapte...)

sugar

di, 25/07/2006 - 20:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraag je dit omdat je dieren hebt?

Mijn hond en katten happen ook graag naar die beesten.
Hommels kunnen wel steken alleen als ze zich echt bedreigd voelen! Nu zijn de mannetjes achtief en die hebben geen angel!
Een bij heeft een groot overlevingsinstinct (gaat dood als hij steekt) en zal niet gauw steken, een wesp daarentegen......
Maar die zitten niet op bloemen.

Ze zitten hier overal wel op, behalve op de geraniums, daar zitten ze nooit op!

di, 25/07/2006 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

zijn plastic planten misschien een optie.

di, 25/07/2006 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat nootje zegt is inderdaat juist dus als je geen insecten wil die steken kun je gewoon alles planten alleen moet jer zorgen dat er geen rotte appels enzo liggen op de grond want dat is bij ons het probleem je kan hier alleen appels plukken smorgens vroeg en savonds laat maar gellukig helpen die ranja bakjes erg goed

wo, 26/07/2006 - 11:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

hommels en bijen doen helemaal niks die verzamelen alleen nectar voor hun volk. Ik heb zoveel te bloeien staan. En ik loop de gehele dag op mijn blote voeten en nou met dit weer kan ik je zeggen heel schaars gekleed ;) door de zulke smalle paadjes met overhangende bloemen in mijn tuin die beesten vliegen alleen op en strijken weer op de volgende bloem neer als ik door de tuin wandel verder ik denk dat je met wespen wat voorzichtiger moet zijn ik geloof dat augustus de topmaand is laat vooral geen zoetigheid liggen o.i.d.

wo, 26/07/2006 - 17:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een tip
als je zoet afval hebt moet je het nooit los in de vuilnisbak gooien omdat je dan idere keer een hele lading wespen in je gezicht krijgt je kunt het afval in een zak doen en dan in de vuilnisbak maar nog beter is een gat in je tuin daar alles in gooien en dan een flinke laag zand er over.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag