Blad van hosta beschadigt

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/05/2004 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blad van hosta beschadigt

Wat kunnen we doen tegen de slakken die de bladeren van de hostainfo-icon opeten hij staat met moeite open en de helft van de bladere zijn al verdwenen iemand enige raad ?

groetjes , tom

wo, 05/05/2004 - 10:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

milieuvriendelijke slakken korrels gooien (escar-go) of wegvangen en vernietigen, ook kippenlegvoer strooien zou helpen de slakken eten dit naar het schijnt graag en blijven van de hostainfo-icon's af; ik hab ook verschillende hosta's en totaal geen last van slakken ,vogels lokken met nestgelegenheid of als je een vjver hebt ruimen kikkers ook heel wat slakken op,hosta's met dikke bladeren zouden ook minder last hebben

zo, 09/05/2004 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk kunnen de alom bekende middelen gebruikt worden: van slakkenkorrels via vangen tot een glas met donker bier ingraven waar de slakken door gelokt worden en zo verdrinken of een natte plank 's nachts buiten leggen. Hier gaan de slakken dan opzitten en je kunt ze 's morgens gemakkelijk eraf pakken en ergens "wegzetten". Ik heb echter hier in de buurt, bij een van de beste hostainfo-icon kenners van Nederland, gezien dat hij om zijn hosta's (of op de potten) scherp zand had gestrooid. Volgens hem bleven de slakken zo ook weg.

di, 11/05/2004 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

U kunt ook vaseline om de potten of om de stammen smeren. Is vettig en kunnen de slakken zich niet vastzetten.

Onderwerp gesloten