bladverlies bonsai ficus

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/12/2007 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

bladverlies bonsai ficus

Lichte paniek Een maand geleden heb ik een bonsai ficusinfo-icon gekocht. Ik heb hem op een halfshaduw plaats neergezet en verder behandeld zoals er in de instructie was vermeld. Niet laten uitdrogen, kruin besproeien en zo nu en dan voeden.
Nu sinds 2 weken vallen er groene blaadjes van de plant. Het is nu zo erg dat er al lege takjes te zien zijn.
Wie kan mij vertellen wat hiervan de oorzaak is en wat ik er tegen kan doen. De plant was best duur en ik wil graag dat het goed komt.

zo, 18/11/2007 - 10:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn vraag komt veel overeen met die onder mijn bericht. Hebben ze u veel licht nodig of niet. Ik weet dat ficussen altijd hetzelfde moeten worden teruggezet als ze van hun plaats zijn gehaald. In de winkel staan we volop in het licht en als je ze dan koopt en volgens de instructies leest half schaduw is dat dan al genoeg voor de plant om zo'n reactie te geven?
Ik heb snel een antwoord nodig anders is hij helaas al rijp voor de groencontainer

zo, 18/11/2007 - 12:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

geef het even de kans om te herstellen, niet te snel willen wegggooien,een ficusinfo-icon is best wel een sterke plant.

zo, 18/11/2007 - 15:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelfs als de Ficusinfo-icon benjamin al zijn blad verliest, is hij nog levensvatbaar.

zo, 18/11/2007 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is een groot verschil tussen halfschaduw in de zomer en in de winter. In de winter zijn de dagen korter en verlangt een plant optimaal licht. In de zomer is er langer en meer licht, dus dan voldoet halfschaduw wel.

di, 11/12/2007 - 22:41
citrus

de bonsai ficusinfo-icon is meestal een ent op een ficus benj onderstam oorzaak van de bladval kan zijn ziekte trips luizen soorten ,teveel water nagelang licht minder water , licht gebrek wij gebruiken vaak een stelregel 1meter van het raam is en halvering van de licht intensiteit plant heeft niet kunnen wennen aan te koude temp dus de ficus bij het raam in het voorjaar war terug snoeien en voeding geven gr

wo, 12/12/2007 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Citrus: Een Ficusinfo-icon als (pseudo)bonsai wordt niet ge-ent op Ficus benjamina.
De meest aangeboden bonsai -Ficus is F. 'Ginseng' en dat zijn gewoon gezaaide planten, die snel een dik wortelgestel ontwikkelen, waardoor ze oud lijken.

Onderwerp gesloten