Blauwe regen bevroren?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/05/2005 - 20:44
henk de lange

Blauwe regen bevroren?

Onze 10 jaar oude blauwe regen doet het niet meer!
Elk jaar volop in bloei, snoeien doen we zelden, wij leiden hem alleen maar verder op aan onze zijgevel.
Nu lijkt het of hij uitgedroogd is. De plant zit volop in de knoppen die niet uitkomen, ze lijken uitgedroogd.
De bast is nog een klein beetje groen maar voor de rest is alles bruin.
Wie heeft een uitkomst, want een boerderij met een witte zijgevel in plaats van blauw met groen is geen gezicht.
Alvast bedankt voor de reacties.
Groeten,
Henk de Lange

di, 17/05/2005 - 01:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste henk. Op een niet beschutte plek willen de knoppen of de jonge uitlopers wel eens gaan bevriezen. Heelaas hebben we - 15 tot - 20 graden gehad en daarom best kans dat de blauwe regen daar toch wat gevoeliger voor was. Ik zou je adviseren om terug te snoeien, tot aan de groene gedeeltes. Bloemen geven zal hij toch niet meer doen, misschien nog een bescheiden nabloei in het najaar. Na deze snoei geef je een mestgift. En dan is het een kwestie van afwachten, succes.

do, 19/05/2005 - 19:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Henk, erg he van je blauwe regen, geen gezicht zo'n witte gevel, liever een groene muur met veel hangende blauwe bloemen.
De enigste troost die ik je kan bieden, is dat het dit jaar een veel voorkomend probleem is. Twee witte regens in mijn tuin, hebben het prima gered en twee andere witte regens hebben het zelfde probleem als die blauwe regen van jou, uitgedroogde bloemknopen maar nog wel aan de onderkant wat blaadjes. Deze twee witte regens heb ik van de week afgeknipt, ik heb ongeveer 1,50 laten staan, daarboven zal hij zeker weer uitgaan lopen daarvan ben ik overtuigd. Het lijkt mij het beste als je de blauwe regen waar hij nog groen is afknipt, heel veel succes, vriendlijke groetjes van Tineke.
P.S. even een vraagje, elk jaar ben ik op zoek naar de plant lupinusinfo-icon arboreus "golden spire "'boomlupine.
Dit jaar kan mijn leverancier deze plant niet leveren, het is mij een maal gelukt deze plant over te houden, maar dit jaar dus niet. Heb je misschien enig idee hoe ik dit jaar aan deze plant kan komen.

Vriendelijke groeten van Tineke

Onderwerp gesloten