Blauwe regen in een pot op balkon?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 14/05/2008 - 00:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blauwe regen in een pot op balkon?

Hallo!Ik ben nieuw op het forum, dus misschien is deze vraag in de verkeerde rubriek gesteld...als dat zo is, bij voorbaat mijn excuses.

Ik heb een balkon, pal op het zuiden met de hele dag zon.Hier in Amsterdam bieden diverse groen winkels de meest uiteenlopende planten aan, die volgens hun ook prima in een pot kunnen gedijen.

Nu fantaseer ik over de wisteriainfo-icon , de Blauwe regen, en die zou ik dan vanaf mijn balkon willen laten klimmen.
Volgens de verkoper kan deze best in een pot groeien.Hij heeft er eentje staan die al 1.80 hoog is.

Heeft iemand hier ervaring mee?Hoe groot zou een pot moeten zijn om een bescheiden blauwe regen te laten groeien?
Of is het echt te hoog gegrepen?

Bedankt voor alle hulp!

wo, 14/05/2008 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welkom op het forum!
Een Wisteriainfo-icon kan wel in een grote pot op een balkon, maar bedenk wel, dat de plant nooit uit mag drogen. Zeker in de zon droogt zo'n plant snel uit en kan niet putten uit diepere grondlagen.
Een pot met een doornede van z'n 50 cm zul je toch wel nodig hebben. Kan het balkon het gewicht van pot en natte grond wel dragen? Ook afwatering moet er zijn, om te voorkomen dat de pot bij regen vol blijft staan.
Koop een plant in bloei, zodat je de kleur kunt kiezen en er zeker van bent, dat je een bloeiwillig exemplaar aanschaft. Er zijn namelijk slecht bloeiende planten in de handel, die er jaren over doen om tot bloei te komen.
Succes!

wo, 14/05/2008 - 21:25
maanzaadje

De exemplaren die lang op zich laten wachten om te bloeien, daar word je nadien wel voor beloond met extra lange trossen.
Dat is mijn ervaring met een snelle bloeier en ene die we na 6 jaar wilden wegdoen omdat hij niet wou bloeien, die heeft nu trossen van wel 50 cm lang. Staat wel in de volle grond, het is een behoorlijke wurg plant na 10 jaar, kan je hem niet bij de geburen beneden planten en zo naar je balkon laten groeien?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag