Bloembollen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/04/2008 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bloembollen

De bloembollen die ik in de tuin heb staan doen het niet goed. Al jaren niet. Wel loof, maar weinig tot geen bloemen. Narcissen, sneeuwklokjes geven geen bloemen en ook het loof komt niet of nauwelijks op, crocussen, tulpen en hyacinten nog wel, maar elk jaar minder. Het enigste wat het doet zijn de blauwe druifjes.
Het is Brabantse grond met een behoorlijke laag pot en tuin aarde. De drainage in de tuin is hopeloos, de boorders waar ze instaan liggen 20 cm hoger.
Heeft iemand een idee?

do, 03/04/2008 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Narcissen en sneeuwklokjes: Neem ze eens op en peuter ze uit elkaar: het zullen er talloze zeer kleine blijken te zijn. Plant ze weer maar nu weer als losse bolen. De sneeuwklokjes bloeien volgend jaar weer, de narcissen kunnen nog 1 a 2 jaar overslaan. Vergeet de narcissen niet te bemesten, ze houden wel van een flinke hap op z'n tijd.

Tulpen en hyacinten doen het altijd slechter en slechter tenzij je ze opgraaft en goed behandelt. Kijk eens op internet.

Crocussen moeten het gewoon zonder iets goed doen tenzij je bijvoorbeeld net als ik veel woelmuizen hebt. Dan doen ze het alleen in gras of andere plaatsen waar die krengen niet bij kunnen.

Onderwerp gesloten