Bodembedekker tegen heermoes

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/08/2016 - 13:29
27760

Bodembedekker tegen heermoes

Goedemorgen,
Veel last van heermoes in de tuin. Afgraven is niet fijn, omdat de rest van de planten dan ook uitgegraven moet worden. Is het een optie het onkruid te verwijderen en vervolgens een krachtige / dichte bodembedekker te plaatsen? Zo ja, wat is dan een bodembedekker die de heermoes tegen kan houden? Ik dacht aan ajugainfo-icon, maar vind die niet zo fraai. Hoop op andere alternatieven. Dank bij voorbaat.
groet, Jan

ma, 22/08/2016 - 13:39
theowilma

Heermoes en paardenstaart, het komt door alle soorten begroeiing heen. Ook in het gazon zie je paardenstaarten opkomen. Het enige wat je kunt doen, is steeds het onkruid wieden zodra je het op ziet komen. Er is ook geen chemisch middel die korte metten maakt met deze plagen. Al zou je er vanaf komen, dan blijft het onkruid zich aandienen wanneer er in de naastgelegen tuinen niets tegen ondernomen wordt! Jammer dat ik je geen positiever antwoord kan geven.

ma, 22/08/2016 - 18:00
fuchsia

Heermoes en of paardenstaart komt vaak voor op slechte en droge grond met weinig voeding en humus. Als u de kwaliteit van de grond aanzienlijk kunt verbeteren wordt de heermoes minder. Steeds de groene delen van de heermoes blijven verwijderen vermindert hun aantal aanzienlijk. Iedere week, iedere dag wieden is de enige oplossing. Succes.

ma, 22/08/2016 - 18:46
daucus

Heermoes ben ik kwijtgeraakt door het anderhalf jaar lang af te dekken met landbouwplastic. Niet fraai, maar het hielp. Er zijn chemische middelen verkrijgbaar, maar die zijn erg slecht voor het milieu. Gelukkig is de kans groot dat ze binnenkort worden verboden.

ma, 22/08/2016 - 18:47
jan1234 (anoniem geplaatst)

Dank jullie. Is het niet gevaarlijk om de grond te verbeteren? Gaat de leermoes dan niet nog weliger tieren? Het plantje/boompje groeit al zo snel. Tuin is kortgeleden vernieuwd. Mogelijk is de aangebrachte aarde niet van goede kwaliteit. Het zag er de eerste week prima uit (leek zonder zaaiingen).

ma, 22/08/2016 - 18:52
theowilma

In zwarte grond die aangebracht wordt voor een nieuw in te richten tuin zit ALTIJD onkruidzaad. Uitplukken is het beste wat je kunt doen.

ma, 22/08/2016 - 18:59
daucus

Haal steeds de heermoes weg. Consequent!!! Dan verzwak je de plant langzamerhand. Het is niet anders. Grond verbeteren in een pas aangelegde tuin heeft geen zin.Ik mag hopen dat die heermoes niet in de aangebrachte grond zat, want dan zou ik de leverancier erop aanspreken.

Onderwerp gesloten